Last news in Fakti

4 Декември, 2020 20:41 6 612 15

Във Франция разбиха наша мафия за контрабанда на цигари и проституция

  • белезници-
  • франция-
  • мерки

150 полицаи от френската жандармерия са участвали в акцията

Във Франция разбиха наша мафия за контрабанда на цигари и проституция - 1
Снимка: Архив

Мащабна жандармерийска акция, проведена съвместно в Моасак, Бордо и в България, разби огромна мрежа за контрабанда на цигари и сводничество. Тази престъпна организация е прала парите от печалбите чрез недвижими имоти в България. За акцията и престъпната мрежа съобщава " Депеш".

150 полицаи от френската жандармерия са участвали в акцията. Повдигнати са обвинения на шестима души за контрабанда на цигари и проституция между Франция и България, уточнява БГНЕС.

Според френската жандармерия, шестимата задържани българи - петима мъже и една жена на възраст от 21 до 70 години - са обвинени в престъпна конспирация за контрабанда на цигари. Един от заподозрените е обвинен и в пране на пари, прикриване на дейността на организацията и склоняване към проституция. Друго лице е арестувано в България по европейска заповед за арест.

В тази голяма операция са участвали и служители на специализираната прокуратура в Тарн е Гарон, разследващите спецслужби от Бордо и следствените служби по финансови въпроси (митнически и данъчни служби). Тя е проведена в понеделник едновременно във Франция (Бордо и Моасак в департамент Тарн е Гарон) и в България. Общо арестите в двете страни са 11.

Операцията, според жандармерията, е резултат от няколкомесечно разследване, започнало през февруари 2019 г., с наблюдение на българин, замесен в укриване на откраднати вещи в Ландес. Разследванията разкрили вкарване от заподозрените на млади българки за проституция в Бордо и доказателства за контрабанда на цигари. Печалбата от тази контрабанда се оценява на между 200 000 и 400 000 евро.

При операцията са иззети около 90 000 евро в брой, 8 превозни средства и 650 кутии цигари, както и няколко имота в България - инвестиции, с които са прани парите.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жак Фреско

    31 10 Отговор
    Нищо подобно ,елиминирали са конкуренцията и по силния е останал на пазара,нищо ново ,подвеждаща новина!
  • 2 макарончо

    22 4 Отговор
    Затова предпочитам африканци пред българи
  • 3 123

    42 4 Отговор
    Това се едни от поредните сутеньори,проституки и крадци ввъв Франция.Такива Български банди има в почти всички западноевропейски градове.Българите са разпознават като крадци, сутеньори,просяци и проститутки-всичката тази слава Българите са придобили благодарение на Българските политици и управляващи през последните 30 години.Българската състема на възпитание, образование и дръжавна инвстициона и социална политика произвежда безкраен поток от крадци,просаци и проститутки.

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Изземател

    15 1 Отговор
    Бах тия "иззети" имоти, като пакетчета дъвки.
  • 7 Ван Хелзинг 🚁

    14 7 Отговор

    До коментар #5 от "Тоя":

    Може и да са турци
  • 8 баба ви от бг

    16 5 Отговор
    естествено, че не са българи ! явно голяма лъжа от страна на полицията!!!! имайте предвид, че там има и " българи" , които явно са забравили коя е България!
  • 9 баба ви от бг

    5 5 Отговор
    а, ясно!!!! бордо!!!!супер ев. лъжи!!! явно са от израел проститюе!?!?!
  • 10 stan4o

    16 0 Отговор
    Какво ли не прави българина за едно парче хляб. Похвално е, че парите са инвестирани в България.Кой друг инвестира?
  • 11 😡😡😴😴😢

    8 5 Отговор
    Бе хора ако ги няма нашите момичета ( жени на живота ) ще умираме от глад бе .
  • 12 Здрасти

    10 2 Отговор
    Традиционните семейни ценности в действие
  • 13 Към Автора писач

    6 0 Отговор
    Във Френската жандармерия няма полицаи, жандармеристи са, това са военизирани формирования, така, че чети повече!!!
  • 14 djemmil

    1 0 Отговор
    тарговиата с контрабадни папироси носи много доходи на чегенетата
  • 15 Оня с коня

    1 0 Отговор
    От лилавите българи.