Last news in Fakti

3 Май, 2021 10:56 2 983 3

30% ръст на трафика на марихуана към Турция през България

  • марихуана-
  • българия-
  • турция

Само за изминалата година са заловени над 2 тона марихуана

30% ръст на трафика на марихуана към Турция през България - 1
Снимка: БГНЕС

Бум в трафика на марихуана за Турция през България. Дрогата тръгва обикновено от Албания, а страната ни е транзитна територия, разкрива "Нова телевизия". Пандемията, оказва се, е увелича потреблението на наркотици в световен мащаб. Особено на марихуаната. Само за последните 2 месеца на Югозападната ни границата са заловени количества на стойност близо 1 000 000 евро. Стефан Бакалов е в системата над 20 години. Сега отговаря за целия Югозападен район.

"В момента най-голям натиск има в трафика на марихуана", разказва той. На пункта "Гюешево" е спрян камион, без стока, но с тайници. Той е насочен за проверка на скенер. Има тайник и в ходовата част. Оказва се фалшива тревога. Вътре има вещи на шофьора.

"В момента най-голям натиск има от района на Западните Балкани, насочен е транзит през България за Турция", разказва още Стефан Бакалов.

Само за изминалата година са заловени над 2 тона марихуана. 30 процента повече от предходната.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    10 4 Отговор
    Това е легално вече в толкова държави, само ние изоставаме със 100 години..
  • 2 Каналите ги държи Ради ланеца !

    13 0 Отговор
    Под опеката на Бойко Борисов ,ГЕРБ ,спец прокуратура ... от както Бойко е на власт Тази група държи София и морето , да не говорим за канали и производство ...
  • 3 сектант

    1 2 Отговор
    Да сън ис шайнин, уедар ис суит нау