16 Май, 2021 16:27 2 735 4

Протест пред ВЕЦ-Кричим заради смъртта на рибар

  • протест-
  • рибар-
  • вец-
  • кричим

До трагичния инцидент се стигна, след като загиналия рибар беше отнесен от приливна вълна на Водноелектрическата централа

Протест пред ВЕЦ-Кричим заради смъртта на рибар - 1
Снимка: ТрафикНюз

Десетки риболовци се намират в момента на пътя Кричим-Девин с намерение да блокират движението. До трагичния инцидент се стигна, след като загиналия рибар беше отнесен от приливна вълна на Водноелектрическата централа край Kричим, съобщи trafficnews.bg.

Хората са гневни, че не е изградена известителна система по поречието на река Въча.

Припомням, че 60-годишният риболовец от Пазарджик беше навлязъл във водата на реката за риба. Очевидци твърдят, че огромното количество вода, пуснато от водноелектрическата централа, е отнесло мъжа.

Рибарите твърдят, че това не е първият подобен случай.

От НЕК обясниха, че изпускането на вода е извършено по график и че е бил подаден сигнал със сирена, която обаче е възможно да не се чува по поречието на реката.

Протестът е мирен, а преди минути стана ясно, че Пътно управление не разрешава протестиращите да блокират главния път за Девин.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нане

    6 2 Отговор
    туй пътче си е руска рулетка. Природата приказна.
  • 2 Да питам

    2 6 Отговор
    Риболовът не е ли строго забранен по това време?

    Коментиран от #3

  • 3 Безхаберна държава

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Да питам":

    НЕ! За някои видове риболова е разрешен ! По цял свят под вецовете има известителни системи само тук не!
  • 4 Бай Вълчан

    1 0 Отговор
    Така е, Марийке. “Приливната вълна” е тръгнала от Бяло море по течението на Марица, а после по Въча. Изтряскала е бедния рибар в стената на язовира и при отразяването й, е повлякла човека обратно с намерение да го завлече отново в морето.