Last news in Fakti

4 Юни, 2021 21:02 2 067 6

Хванаха румънец, който опитал да вкара незаконно сирийски бежанец в България

  • бежанец-
  • маказа-
  • незаконно влизане

Районна прокуратура в Кърджали наблюдава незаконно превеждане на сирийски гражданин през границата

Хванаха румънец, който опитал да вкара незаконно сирийски бежанец в България  - 1
Илюстративна снимка: БГНЕС

Районна прокуратура – Кърджали, Териториално отделение – Момчилград наблюдава досъдебно производство за незаконно превеждане през границата на страната – от Гърция в България, на сирийски гражданин, без разрешение на надлежните органи на властта, като за целта е използвано моторно превозно средство. Престъплението е по чл. 280 ал. 2 т. 3 и 4 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Днес, 4 юни 2021 г., около 9 часа, на ГКПП - Маказа, обл. Кърджали, на влизане от Гърция в България, пристигнал микробус „Мерцедес Спринтер“, управляван от К.О., на 42 г., румънски гражданин. При извършена проверка, гранични служители при ГПУ – Момчилград установили, че в специално пригоден тайник, в задната част на колата, бил укрит сирийски гражданин, на 26 г. Той нямал разрешение за влизане в България. Автомобилът е пътувал в посока към Румъния.

Предстои румънският гражданин К.О. да бъде привлечен като обвиняем по горепосочения текст от Наказателния кодекс и задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Днес, 4 юни 2021 г., за незаконното влизане през границата на страната е повдигнато обвинение на сирийския гражданин по чл. 279 ал. 1 от НК.

Извършват се действия по разследването.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Изрод

    5 1 Отговор
    Разстрел и да се приключва
  • 2 хъхъ

    5 0 Отговор
    Тия бежанци едва ли не могат да се натъпчат и в двигателя и в резервоара, спасение няма, напаст голяма.
  • 3 Минал влязъл

    5 0 Отговор
    Сега ще го регистрират и на заплата! Утре може и да изнасили някоя, защото имал нужди! А бе за какво са ви тези животни тук! А румънеца, просто разкатайте го, да се научат и останалите!
  • 4 Gen Gurko

    3 0 Отговор
    От какво бяга този "бежанец"? В Сирия войната приключи и сега трябва да се работи и да се възстановява страната. Обаче на социална издръжка и помощи изработени от други е по-добре, нали. Пък и имаш само права. Току виж като се поувеличите и джамия ще поискате защото имате нужди и права. Рязани навлеци. И дали изобщо е сириец ? А румънеца-в затвора за дълго.
  • 5 Чико педругата

    1 0 Отговор
    Негов е!
  • 6 Един

    1 0 Отговор
    И не го е вкарал, изкарвал го е, оня още е бил с свалени гащи