6 Юли, 2021 14:12 2 440 1

Заловиха контрабандни накити за над 180 000 лв. на "Капитан Андреево"

  • контрабанда-
  • накити-
  • капитан андреево

На обвиняемата румънска гражданка, опитала да ги прекара през границата, е била наложена парична гаранция и забрана да напуска пределите на България

Заловиха контрабандни накити за над 180 000 лв. на "Капитан Андреево" - 1
Снимка: Агенция Митници

Контрабандни златни и сребърни накити за 180 827 лева са били открити от митническите служители на ГКПП "Капитан Андреево" при проверка на лек автомобил на 2 юли, съобщиха от Агенция "Митници".

Пътуващите в автомобила от Турция за Румъния съпрузи заявили, че не пренасят стоки, валута и валутни ценности за деклариране. Превозното средство е било селектирано за щателна митническа проверка, при която в две бутилки с перилен препарат и кутия с таблетки за съдомиялна са били открити изделия от жълт и бял метал в насипно състояние.

От "укритията" са били извадени общо 1264 бижутерийни изделия. При направената експертиза се установява, че по-голяма част от накитите с тегло 2184,94 гр. са от 14-каратово злато. Другата част - 277 гр, са от сребро проба 925.

В хода на проверката станало ясно, че контрабандните накити са собственост на жената. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура - Хасково. На обвиняемата румънска гражданка е била наложена парична гаранция и забрана да напуска пределите на България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Колкото

    1 0 Отговор
    един скъп часовник !