Last news in Fakti

7 Август, 2021 19:51 2 603 4

Работник от "Чистота" с премазан крак

  • чистота-
  • инцидент-
  • работник

Инцидентът станал след като боклукчийската кола закачила складирани дърва за огрев в Сапарева баня

Дървен труп премаза пръстите на единия крак на работник по чистотата в Сапарева баня. Два часа лекари от Спешен център – Дупница са търсили болница, която да приеме пострадалия за лечение, тъй като бил с прекъснати осигурителни права. Инцидентът с 63-г. Иван Болюков станал в четвъртък следобед, след като камионът, който вдигал пълните контейнери на ул. “Ловна”, закачил с бронята складирани дърва за огрев на тротоара пред дом № 6. Един от дървените трупи паднал върху левия крак на работника и премазал пръстите му, уточнява Struma.bg.

Шофьорът на камиона потърсил помощ на тел. 112. На място пристигнала линейка на Спешен център – Дупница, тъй като по същото време единствената линейка в Сапарева баня била извикана на адрес. Пристигнал и екип криминалисти на мястото на инцидента. Ив. Болюков е транспортиран до една от болниците в Дупница, където му превързали премазаните пръсти.

Пострадалият започнал работа във фирмата отскоро, но преди това бил безработен и не плащал здравни осигуровки. Дежурният екип в Спешен център – Дупница около два часа търси съдействие от кюстендилската болница, където Ив. Болюков да бъде хоспитализиран.

Репортер на “Струма” се свърза с директора на РЗОК – Кюстендил д-р Сашо Котев и го попита при такива обстоятелства като при Ив. Болюков болницата има ли право да връща неосигурени пациенти.

С. Котев отговори: “Не могат да върнат здравно неосигурен пациент. Има начин как да се възстановят парите, дадени за лечението му от здравното заведение. Въпросът е друг. В трите болници на територията на област Кюстендил няма специалисти ортопеди, които да проведат адекватно лечение като в случая. Единствената им възможност е пострадалият мъж да бъде транспориран за „Пирогов”, обясни д-р Котев.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана

    18 2 Отговор
    Българите,кучета ги яли в собствената им територия.Бялата мафия не се наяде ама все някога ще им преседне.
  • 2 Профсъюзите

    19 0 Отговор
    Тази злополука е станала по време на работа.Предприятието няма ли да окаже помощ на пострадалия работник? Къде са профсъюзите?
  • 3 МИНИСТЪРО НА БОЛЕСТИТЕ

    3 0 Отговор
    НАЛИ Е ЗДРАВЕН ТАРИКАТ ДА ВЗЕМЕ ОН ДА ГО ИЗЛЕКУВА ОТ СЧУПЕН ПРЪСТ🤕
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.