Last news in Fakti

12 Август, 2021 11:39 9 310 8

Съсечен в морето: Така ли е бил убит рибарят, открит мъртъв на плажа в Царево

  • труп-
  • царево-
  • рибар

Рибарите, загубили приятеля си, настояват за разкриване на истината. Според тях водачът на плавателния съд не е местен рибар, а по всяка вероятност неопитен турист, наел мощен скутер за разходка в открито море

Съсечен в морето: Така ли е бил убит рибарят, открит мъртъв на плажа в Царево - 1

Полицията разследва смъртта на 74-годишен мъж от Царево, открит мъртъв на централния плаж в града с дълбоки порезни рани по главата и тялото. Основната версия е, че рибарят е ударен от скутер с извънбордов двигател на лодка, чийто водач е избягал от местопрестъплението, информира Нова телевизия.

„Перка или витло на плавателен съд. Води се разследване, назначени са експертизи, изискана е справка от Министерството на отбраната за това какви плавателни съдове са се намирали в този район”, заяви Елгина Чалъмова, говорител Окръжната прокуратура Бургас.

Рибарите, загубили приятеля си, настояват за разкриване на истината. Според тях водачът на плавателния съд не е местен рибар, а по всяка вероятност неопитен турист, наел мощен скутер за разходка в открито море.

Версията на разследващите е, че водачът на плавателния съд по всяка вероятност не е видял плуващия мъж, блъскайки го с висока скорост. А плувецът не е бил обозначен с буй.

„Има вълни и вятър. Винаги трябва да се плува с буй”, каза рибарят Янаки Янакиев.

Проверяват се няколко плавателни съда, които са били отдавани под наем на туристи за разходка в морето. От Морска администрация са категорични, че отговорност за инцидента носи и собственикът, който е задължен да обясни правилата при ползването им и с каква скорост може да се влиза и излиза в пристанището и крайбрежните води.

„Задължително се подписва инструктаж когато туристът взима този плавателен съд. Отговорността на отдалия плавателен съд е да провери дали самият турист е в адекватно състояние, дали не е употребил алкохол”, заяви кап. Александър Илиев, началник „Морска администрация”Бургас.

Проблем в разследването се оказва липсата на видеонаблюдение в акваторията на залива, което затруднява установяването на скутера.

Проверяват се и дневниците на по-големите лодки, разпитват се и собствениците на луксозни скутери акостирали в пристанището.

По случая е образувано досъдебно производство за убийство, като към този момент извършителят не е установен.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ценз

    25 3 Отговор
    Няма ли книжки, ценз нещо за тия моторници и джетове ?

    Коментиран от #8

  • 2 Много ясно

    50 4 Отговор
    Минават ти през главата с лодки, джетове, яхти, всичко! Малко им е морето! Трябва всички да ги видят, че са на лодка, ако може и на плажа ще излезнат. Ето една от причините, поради които предпочитам да ида на Гърция! Всеки сам си преценява къде да почива, не става дума за патриотизъм, а за удобство и качество!

    Коментиран от #3

  • 3 В Гърция

    44 2 Отговор

    До коментар #2 от "Много ясно":

    Ако доближиш на 250 метра плаж, и кръщелното ще ти вземат! Всички са задължително с gps и регистрирани! Веднага се засича кой, кога къде! При нас няма такова нещо. Пуска се плавателния съд, удряш 4-5 уискита или Джина и си капитан на морето. Диви селски бекове! Лайноморието е това. Пречиствателните станции на Боци, нито една не функционира на 100%!

    Коментиран от #4

  • 4 Колега

    26 0 Отговор

    До коментар #3 от "В Гърция":

    На Свети Влас всичко е и друсано, освен пияно! Дрегер там никога не е правен, въпреки, че Морска администрация разполага с такива! Колегата от коментар 2 е прав - ако могат и на плажа ще излезнат, само да ги видят. Малко са изключенията, има съвестни и редовни водачи на плавателни средства, но са единици на фона на всички! Яките баровци бягат с яхтите по Ривиерата или острвите в Средиземно море!
  • 5 Струва ми се,

    8 0 Отговор
    че скутерът е по-скоро сухопътно МПС, а не плавателно, с изключение на АКВА-скутера.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Texas

    10 1 Отговор
    бати,,вече и да поплуваш спокойно не можеш.
  • 8 Тома Неверни

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ценз":

    Има. За да управляваш бързоходна лодка (разбирай – със скорост над 7-8 възла) ти трябва шкиперско (до 40 БРТ). Освен това на разстояние по-малко от 300 метра от брега не можеш да се движиш със скорост по-голяма от три възла, при това – само за акостиране. Глобата за неспазване на изискванията е до 3000 лв. Просто от Морска администрация нямат топки за да санкционират нарушителите.