Last news in Fakti

11 Октомври, 2021 15:56 2 803 6

Родителите на загиналите деца във Варна с различни версии, остават в ареста

  • пожар-
  • варна-
  • деца

Родителите са добре известни на МВР и са злоупотребявали с наркотици

Родителите на загиналите деца във Варна с различни версии, остават в ареста - 1

Родителите на двете деца, които загинаха при пожар във варненски блок остават в ареста, съобщи БНТ. Двамата са задържани за срок от 72 часа, а за престъплението, към което са привлечени като обвиняеми се предвижда затвор от 5 до 15 години. Децата са на 1 и на 4 години.

Според съдебно-медицинската експертиза едногодишното дете е загинало от задушаване от дима. Все още се очаква съдебно-медицинската експертиза и за другото дете. Разследващите са установили, че пожарът е тръгнал от помещението, в което са се намирали децата.

Родителите са добре известни на МВР и са злоупотребявали с наркотици.

"Втората експертиза като цяло е приключена, но се изчакват химически и хистологични анализи, за да дадат най-ясната причина за смъртта на четиригодишното дете", каза Красимир Конов - окръжен прокурор на Варна.

Той заяви, че снощи родителите са привлечени като обвиняеми, дали са обяснения, но е констатирано противоречие в самите обяснения и между обясненията на двамата.

При пожара е пострадала и 77-годишна съседка на младото семейство. Тя е постъпила в болница и впоследствие е получила инфаркт.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    10 0 Отговор
    То двама не наркомани, ако разпитате ще дадат различни показания.
  • 2 Гаглей

    21 0 Отговор
    Според мен нямат никаква версия щот са били на мата Хари. А друг е въпроса защо закрила на детето не ги е лишила от родителски права след като било ясно какви са.
  • 3 монк

    16 0 Отговор
    Т.нар. родители вероятно наистина са наркомани, а за майката вече четохме, че работила и в най-древната професия, но не вярвам нарочно да са направили пожар, По-скоро пак стигаме до извода, че тези социални служби изобщо не могат да свършат нещо реално. Там са живели 2 деца при ужасни условия, едното от тях всъщност има друг баща... И няма кой да им ги вземе.Сега за да се тушира напрежението ги обвиняват в умишлен палеж, което е доста нелепо
  • 4 Мaроооо

    1 1 Отговор
    Cрокa е ДО, a не ОТ. Елементaрно е дори зa м,,,,,cир...ки.
  • 5 Кую

    2 2 Отговор
    Не са се друсали от хубаво...
  • 6 питам само

    0 0 Отговор
    Имали ли са друго дете