Last news in Fakti

22 Ноември, 2021 08:55 12 349 35

Още за смъртта на бившия началник на кабинета на Ангелкова

  • кандидат-
  • депутат-
  • христо кацаров-
  • мъртъв

Бивша колежка на Кацаров в Министерството на туризма – деловодителката С., е разказала, че известно време е поддържала интимна връзка с него, но са се разделили, след като ѝ нанесъл побой

Още за смъртта на бившия началник на кабинета на Ангелкова - 1

Най-близките приятели и политически съратници на 32-годишния Христо Кацаров от Бургас не могат да повярват, че той би причинил смърт на когото и да е било, след което да се самоубие, при това с толкова голям драматизъм.

„Той беше психически устойчив, не употребяваше алкохол, а всяка сутрин, по време на предизборната кампания за 47-ия парламент ставахме заедно още в 06:00 сутринта и спортувахме. Не съм го чувал да говори за лични неща, в компания вечер беше обран, на предизборните срещи не се налагаше да държи речи, защото беше последен в листата и думата я вземаха предимно водачите. Винаги беше спретнат. Прекара почти цялото време на студа в шатрата на партията до Часовника, а през останалото време всеотдайно разнасяше по пощенските кутии нашите брошури. Всички сме потресени от тази вест и няма как да повярваме, че може да е истина“, разказва един от близките приятели на младия мъж, който се самоуби в петък следобед в столичния квартал „Дървеница“.

Христо Кацаров е роден в Бургас, в семейството на учители. Завършил е Немската езикова гимназия, а след това и политология. Странното е, че всички, които го познават, не могат да уточнят в коя държава и кой ВУЗ е придобито висшето му образование. Приятелите му казват обаче, че имал и няколко специализации от различни държави в Европа.

Какво се знае дотук за случилото се веднага след парламентарния вот в къща на холандския град Хага, на ул.“Емащрасе“?

Флагман.бг обобщава информацията, която започва да пристига от електронни медии от Нидерландия, позоваващи се на неофициални източници от Криминалната полиция в Хага, както и информацията на българските електронни медии от самоубийството на Христо Кацаров в столицата. Има доста неясноти и несъвпадения на обстоятелства и факти.

Христо Кацаров не е „парашутист“ в листата на ГЕРБ-Бургас. Той приема последното 28-мо място в нея като изпълнение на дълг. Членувал е в един от клубовете на структурите на ГЕРБ. Познават го обаче в столицата, където през 2017 година, е назначен за парламентарен секретар към Министерството на туризма, а след това става началник на кабинета на министър Николина Ангелкова.

След нейната оставка Кацаров продължава да работи в Министерството до края на април т.г., като съветник.

Той е помагал в изборите за 45-ото и 46-ото НС в Бургас, а за последния вот е включен в листата по решение на местния щаб, тъй като се е справял отлично с работата си. До 12 ноември Христо Кацаров е в Бургас и дори закрива кампанията с останалите кандидати за депутати. След което заминава за Нидерландия, тъй като е имал уговорка с приятелката си Елена Ганчева (31 години) да отидат заедно в Хага.

За Елена Ганчева в България към този момент не се знае нищо конкретно, освен, че се е установила в Нидерландия преди 10 години и че е служител на „Европол“. Противоречиви са данните, че тя е живяла в къщата в Хага, където е застреляна.

Вероятно убийството е извършено в понеделник или вторник, след като Христо изпада в афект поради отказ от нейна страна да приеме предложението му за брак. Младата жена поддържала паралелна връзка с друг мъж в Нидерландия от 10-ина години, с когото ту се събирала, ту се разделяла.

Според видео материал, излъчен от „България он еър“ у нас Елена е застреляна със същото оръжие, с което в петък в София се самоубива и самият Христо.

Буди недоумение фактът как Христо се е качил в самолет до Нидерландия с пистолета, проверяван е на двете летища в едната посока, а след това се е прибрал у нас безпроблемно с оръжието.

На това място трябва ОД на МВР в Бургас да изясни кога и по какви причини се е налагало на този млад мъж да се даде разрешително за притежание за огнестрелно оръжие. Във връзка с оръжието информацията дотук е неприемливо противоречива. Според някои пистолетът е незаконен, според други Кацаров е имал надлежно разрешително за него.

Холандските власти трябва да изяснят дали мистериозната българка Елена Ганчева, в качеството ѝ на служител на „Европол“, е притежавала оръжие. И доколко може да се допусне от двама психически стабилни мъж и жена скандал при който да последва смърт при подобни обстоятелства. В тази връзка мотивите за ревност започват силно да издишат.

Ганчева е открита в четвъртък в къщата в Хага, след като е получен сигнал за изчезването ѝ в сряда. Тогава Кацаров вече се е прибрал в столицата. Европейската заповед за издирването му пристига на постоянния му адрес в ОД на МВР в Бургас, но родителите му заявяват, че той изобщо не се е прибирал в родния си град. Посочват регистрацията му по настоящ адрес в София.

Христо Кацаров се самоубива с пистолета си след като научава, че всеки момент ще бъде намерен в апартамента му на бул.“Климент Охридски“ в кв.“Дървеница“. Самоубил се е около час преди да потропат на вратата му униформените.

Има само едно свидетелство за неуравновесеност в характера на Христо Кацаров и то е от негова бивша колежка в Министерството на туризма – деловодителката С., която е разказала, че известно време е поддържала интимна връзка с него, но са се разделили, след като ѝ нанесъл побой, който бил върхът на системно домашно насилие от негова страна, изразяващо се основно в нежеланието му да приеме като свое детето ѝ от предходна връзка. За да заживеят под един покрив Христо поставил условие за него да се грижат родителите ѝ.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хъхъ

    41 23 Отговор
    Самоубили са го, расказал е нещо на приятелката си от Европол !!!

    Коментиран от #3

  • 2 ????

    96 2 Отговор
    Алооу, това некрог възхвала ли е на един гдрберист, на който и дипломата май му е фалшива. Мисирки ерата на Негодников оттече в канала така че по малко патос.
  • 3 яко ни лъжат

    89 4 Отговор

    До коментар #1 от "Хъхъ":

    АМИ ПОЛИЦАЙКАТА ОТ ЕВРОПОЛ И ТЯ УБИТА. СТИГА СТЕ ГО ПРЕВЪЗНАСЯЛИ ТОЯ УБИЕЦ ОТ ШАЙКАТА ГЕРБ. ТАМ Е СБИРЩИНА ОТ ТАКИВА ПСИХОПАТИ,БАНДИТИ ИМАЩИ СЕ ЗА МАФИОЗИ . ИСКАТ ДА НАЛОЖАТ МНЕНИЕТО,ЧЕ Е БИТОВ ИНЦИДЕНТ. ГРЪМНАЛ Е ДОКАТО СИ ЧИСТИЛ ГЛОГА!!!!!! ЯКО СЕ ЛЪЖЕ И МАЖЕ!!!!
  • 4 БАБА ГИЦКА

    79 4 Отговор
    БЕШЕ МНОГО ДОБЪР! ПОЗДРАВЯВАШЕ РЕДОВНО БАНДИТА!!!
  • 5 Бойко

    42 2 Отговор
    Едно чао не каза....
  • 6 гост

    61 4 Отговор
    Бог да ги прости и него и момичето. ГЕРБ да излезне с изявление. Да не се скатават, а да дадат обяснения за този човек.
  • 7 Активист на БКП

    42 7 Отговор
    ,,Самоубил,,го е ОНЯ от БАНКЯ 🎃
  • 8 787

    57 3 Отговор
    Този профил е на психопат!
  • 9 Айде Бегай

    61 4 Отговор
    Не е била деловодителката С., а министърката А.Тя за това си тунингова нослето.

    Коментиран от #29

  • 10 Аз да питам

    52 4 Отговор
    За какво му е на това ГЕРБаджийче пищов? Щото носи много пара ли? От къде е тая пара и за къде? Нещо чекмежета? А може би щото е видял, че началника е с пищов, та даже и дорде спи, на шкафчето? Нека каже началника на полицейското управление който е подписал разрешителното какви са мотивите които е удобрил. В мирно време се разрешава оръжие все едно близалки им раздават.

    Коментиран от #13, #19

  • 11 ГЕШТАПО

    51 3 Отговор
    ФИЗИОНОМИЯ НА ИЗПЕЧЕН БАНДИТ ОТ ШАЙКАТА МАФИОТСКА ГЕРБ. ПРОФИЛА МУ И ТОЙ БАНДИТСКИ,МАФИОТСКИ. ГЛАВАТА МУ КАТО ЦВЕТАНОВ СЛУШАЛКАТА,ДЯСНАТА РЪКА НА БОСА РАЗБОЙКОВ. ВСИЧКО ГОВОРИ ЗА ПСИХОПАТ, МАФИОТ, РАЗБОЙНИК, УБИЕЦ. 90% ОТ ШАЙКАТА СА С ТОЗИ ПРОФИЛ. ВИЖ БИВШИЯ ШЕФ НА МВР МЛАДЕНОВ, ВИЖ ББ, ВИЖ ХИТЛЕРИСТА ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ.
  • 12 М56

    45 1 Отговор
    Психопат с оръжие. На психопатите не винаги им личи, че са психопати!
  • 13 ПИТЪНКА

    43 4 Отговор

    До коментар #10 от "Аз да питам":

    А бе къде е Банкенската тиква на белио кон????Къде е белио кон с конника без глава?????
  • 14 Криминален психолог

    36 3 Отговор
    Не е лесно да носиш тайните и бремето на ГЕРБ. Трябват много голям непукизъм и безскрупулност, за да издържиш.
  • 15 Covid

    24 3 Отговор
    Вероятно 99,99 %във власта са с морала и психиката на това ...създание
  • 16 гост

    32 3 Отговор
    Въййййй тия от ГЕРБ само маняци бе брат.
  • 17 ИВАН

    39 1 Отговор
    Близките приятели и политически съратници на тоя, са и те като него - насилници .... Вижте някой който е богат, преуспял, със жена с любовница и яки пари и бъдете сигурен, че насилник - прикрит убиец ... в съвременния свят деликатни и финни хора не могат да успеят - с финес не става, с насилие става, да се тикаш, да лазиш, да пълзиш ..
  • 18 бикофф

    33 1 Отговор
    типичен гербераст - комплексар, психопат, убиец
  • 19 Оръжейник на ГЕРБ

    12 5 Отговор

    До коментар #10 от "Аз да питам":

    Само на теб ще кажа. Правим въоръжена съпротива и ще хващаме гората като партизани. На всеки боеспособен съм раздал пищов, ама си трай, да не разбере Гешев, опа грешка, Рашков.

    Коментиран от #21

  • 20 Сеир и семки

    25 0 Отговор
    Бой, оръжие, убийство, насилие, самоубийство, герб. Като по филмите направо. Дали е въоръжена и Ангелкова? Всъщност колко от депутатите ни имат оръжие?
  • 21 Аз да питам

    17 2 Отговор

    До коментар #19 от "Оръжейник на ГЕРБ":

    Ми хващайте я де. Кой ви пречи? Не вярвам някой да се затръшка да ви моли да не хващате гората.
  • 22 Нормално

    23 0 Отговор
    При Гербаджиите е винаги било мистично как са придобили дипломите, Но калинките си отлитат по един или по друг начин 🤣🤣🤣
  • 23 Лост

    20 0 Отговор
    Само журналист от "Флагман" може да напише такова изречение:Всяка сутрин ставахме заедно в 06:00 -сподели приятел. И ще почнат едни подозрения...!
  • 24 КЬОВЕШИ

    16 0 Отговор
    НЯКОЙ Е СЛОЖИЛ РОЗОВИТЕ ОЧИЛА И ГО Е ОБРИСУВАЛ ПОЛОЖИТЕЛНО. Той беше психически устойчив, не употребяваше алкохол, . НО СКРИТО В СЕБЕ СИ Е БИЛ ПСИХОПАТ,ПОБОЙНИК,НАСИЛНИК, БОЕЦ НА МАФИЯТА ГЕП. УСТОЙЧИВ В БИТКИТЕ, БЕЗПОЩАДЕН КЪМ ЖЕРТВИТЕ, ВЛАДЕЕЩ ДО СЪВЪРШЕНСТВО МЕТОДИТЕ НА ИЗДЕВАТЕЛСТВАТА НАД ПСИХИКАТА, ПРЕДАН ДО СМЪРТ НА ВОЖДА СИ РАЗБОЙКО. СТЪКИ Е СЪЩАТА МАРКА НАСИЛНИК.ПОДБИРАЛИ СА ГИ БИВШИ КАДРИ ПОЛИЦАЙ. ДОСТА Е БЕСЕДВАНО С ТЯХ ДОКАТО ГИ ОДОБРЯТ ДА СА В ОБКРЪЖЕНИЕТО НА МАФИОТО ББ.
  • 25 свидетел

    12 1 Отговор
    Те това ни е един от проблемите. Губим обществена енергия да се занимаваме с боклуци и престъпници. Сега от герб, преди от сдс и дпс. Къде е прокурора с каскета? Това е негова работа.
  • 26 гост

    6 2 Отговор
    32 годишен пък с побеляла брада.Явно е имало дертове маргиналчето.
  • 27 МИ ТО Е ЯСНО

    7 1 Отговор
    нанесъл и побой.....???? какво повече да коментираме.....
  • 28 Ал Тъпоне

    1 3 Отговор
    Човек не бива да се възприема толкова на сериозно особено ако работи за ГЕРБ. Явно са се провалили плановете и не се доредил до депутатско място, което вече си е платил и това е!
  • 29 Котьо

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "Айде Бегай":

    А котето стесни ли си?
  • 30 Павьор

    0 0 Отговор
    Тъпо дете каменарче.
  • 31 Point of view

    0 0 Отговор
    Натрупвал е вътрешно напрежение , докато не е достигнало критичната точка ! Често се случва на хора , които се опитват на всяка цена да владеят емоциите си !
  • 32 Кацаров са го "командирова ли" в

    1 0 Отговор
    Нидерландия, да почисти Елена от Европол, а като сее прибрал са го "Почистили" и него Поръчител ите!!! Веригата е прекъсната!! Младежи ГЕРБ?? И той имал някаква служебна карта, за да е минавал през Граничен контрол с Оръжие!! Едно от Яките момчета на Борисов?????
  • 33 Кацаров са го "командирова ли" в

    1 0 Отговор
    Нидерландия, да почисти Елена от Европол, а като сее прибрал са го "Почистили" и него Поръчител ите!!! Веригата е прекъсната!! Младежи ГЕРБ?? И той имал някаква служебна карта, за да е минавал през Граничен контрол с Оръжие!! Едно от Яките момчета на Борисов?????

    Коментиран от #35

  • 34 Насо

    0 0 Отговор
    Момичето е завършила английска гимназия в Русе и е приятелка и съученичка на дъщеря ми всички говорят за нея само със суперлативи, че дойде шефката на Европол да и окаже такава чест преди последния и път. А този който се е самоубил е чист псих! На него му се вижда на снимката!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.