Last news in Fakti

17 Февруари, 2022 20:45 6 288 36

Мексиканецът, обвинен за убийството на ММА боеца: Дойдох тук заради жена

  • тургай сали-
  • хасково-
  • бизнесмен

42-годишният Виктор Омар допълни, че е роден в Мексико, но е с постоянен адрес в Мадрид, Испания. Не е женен и има висше образование

Мексиканецът, обвинен за убийството на ММА боеца: Дойдох тук заради жена - 1
Снимка: haskovo.live

Хасковският окръжен съд остави за постоянно в ареста 42-годишния мексиканец Виктор Омар, който е обвинен в убийството на Тургай Сали в Хасково.

Аз съм танцьор, цирков артист. Не съм убиец. Това заяви пред съда днес 42-годишният мексиканец Виктор Омар Гирада, обвинен в убийството на Туртай Сали-Тути в Хасково, пише haskovo.live.

Чужденецът пристигна в сградата на съда, където се гледа мярката му под засилена полицейска охрана. Разпитът му става с помощта на преводач.

“Защо ме доведоха тук? Аз бях в хотел с една жена. Само защото съм мексиканец ли ме задържаха? Аз съм в България съвсем законно. Имам печат в паспорта”, каза още мексиканецът.

42-годишният Виктор Омар допълни, че е роден в Мексико, но е с постоянен адрес в Мадрид, Испания. Не е женен и има висше образование.
Прокуратурата обоснова искането си за постоянно задържане с това, че мъжът е чужденец, няма постоянен адрес у нас. И престъплението , за което е обвинен е тежко. Според прокурор Цвета Пазаитова, от събраните до момента доказателства има достатъчно, за да се направи обосновано предположение, че мъжът е извършил престъплението, за което е обвинен.

Виктор Омар е излежавал присъда за трафик на хора в Гърция до есента. Според прокуратурата, очевидно престъплението не е резултат от едно обикновено хрумване. А е в резултат на планирана и обмислена дейност.

Адвокатът на обвинения каза, че преди да влезе у нас, чужденецът е живял в Гърция. У нас идва с негов приятел българин, с когото са обикаляли страната. Адвокатът се усъмни, че гилзата в колата може да е подхвърлена. А също, че клиентът му може да е натопен.

В края на заседанието Виктор Омар заяви: “Дойдох тук заради жена. Касандра. Влязох законно. Никога не съм идвал в Хасково. Нямам врагове. Няма причина да извърша престъпление.

Когато полицията влезе в хотелската стая и започна да рови и обискира, първо помислих, че става въпрос за тероризъм и бомба. После помислих, че търсят наркотици. И, че ако има някакъв опит за убийство, помислих, че е свързано с жената, която беше с мен в хотела.

Припомняме, че мексиканецът бе задържан в понеделник сутрин в хотел в София. Той бе обвинен в стрелба срещу Тути, станала в 01:30 часа през нощта в неделя пред дома му на ул.”Крали Марко” в Хасково.

По Тургай бе стреляно два пъти, като единият куршум го улучва в седалището. Хасковлията бе опериран в Пловдив, където почина.

Мексиканецът е влезнал у нас през Северна Македония. В Кърджали наема кола и след като пристига в Хасково наблюдава няколко дни дома на Тургай в квартал “Каменни”.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Индианецът от племето Ацтека

    48 3 Отговор
    Дошъл при Касандра от племето Команчи.

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Помакинята

    30 4 Отговор
    .... Мъшкаар... Не е кат пмаците на Бойко с меки.... Каишки... Хи хи

    Коментиран от #19

  • 4 Гаглей

    31 1 Отговор
    Не съм бил в Хасково. Гилзата от куршума ми я докараха в София в хотелската ми стая докато бях в бар мароко
  • 5 Стрийнгълс

    60 2 Отговор
    Става въпрос за неплатени наркотици (амфетамини) и правилно, турчето е решило да забогатее рязко и както често се случва в приказките вече е 2 метра под земята

    Коментиран от #7, #15, #34

  • 6 Ясна работата

    28 0 Отговор
    Дайте снимка на Сали и всичко ще стане ясно
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Скалъпена

    23 2 Отговор
    постановка за прикриване на стрелеца и свързаните по престъпната верига !
  • 9 Арнолд

    42 0 Отговор
    Мексиканска мафия, това е килър. Този ако му кажат ще ви сготви и даде на прасетата. Покойника е изтеглил мн къса клечка с тези симпатяги :)

    Коментиран от #13

  • 10 Смърфиета

    18 3 Отговор
    Тургай Мюмюн Сали бадева стана корбан, хаджигенус.
  • 11 Смърфиета

    16 0 Отговор
    Щом носи бандана, значи е действащ. МХМ.
  • 12 Просто мнение

    23 0 Отговор
    Не знам каква е истината. След като обиняемият заявява: "Аз съм танцьор, цирков артист", съдията е трябвало да импровизира и да го помоли да изпълни в съдебната зала част от номера...

    Коментиран от #14

  • 13 Смърфиета

    15 0 Отговор

    До коментар #9 от "Арнолд":

    Явно подработва като сикарио, но ти откъде знаеш към точно тези ли принадлежи? Трябва да се види дали има татуси по тялото. Защо МВР пикчърс не ни ги покаже? Може на патката му да пише Тургай. Ако не сега, у затворо.

    Коментиран от #22

  • 14 Смърфиета

    8 0 Отговор

    До коментар #12 от "Просто мнение":

    Ще помоли да му доведат жена от пиацата за да изпълни номер по двойки за радост на свадбените зъседатели.
  • 15 патоанатом

    12 0 Отговор

    До коментар #5 от "Стрийнгълс":

    Все още отлежава в моргата и ще седи там до приключване делото за убийството му на последна инстанция.
  • 16 бай Ставри

    2 3 Отговор
    Тургайчо го няма, а Виктор Омар е бикексоален и у пандизо ,че се чуфстфа добре и мое да запази собствения си жевот.
  • 17 Ла Палма

    10 3 Отговор
    Тургай Мюмюн Сали, палома,
    Тургай Мюмюн Сали ми корасон
  • 18 Павел пенев

    26 1 Отговор
    Всички нормални и порядъчни хасковлии трябва курбан да направят,че ги е отървал от този бизнесмен.

    Коментиран от #21

  • 19 Смърфиета

    7 4 Отговор

    До коментар #3 от "Помакинята":

    Има една салата от краставици която се прави в Тайланд. Краставицата се смачква със сатър и чак тогава се нарязва напреко и се полива с рибен сос с люти чушки и лимон. Ако рибен сос няма, сещаш се как се уфкосява краставицата. Хи хи хи хи хи хи хи хи!

    Коментиран от #20

  • 20 Смърфиета

    4 3 Отговор

    До коментар #19 от "Смърфиета":

    Със соев сос захър и оцет. И се полива със олио, в което е запържен чесън, може и лют пипер ако прясна люта чущка няма.

    Коментиран от #27

  • 21 Георги Иванов

    6 2 Отговор

    До коментар #18 от "Павел пенев":

    Кмета на Хасково трябва да издигне статуя на Тургай Мюмюн Сали. Ако той не може, трябва да ме изберете пак мене, аз да го увековеча. Това ще е паметник на Хасково за Хасково и Хасковлии, защото Хасково възниква исторически като султански хас.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 бай Ставри

    6 2 Отговор
    Ако беще уцелял щеще да има два газа, единият да сре и за полуф оргън, както и другият за полуф оргън и със двата да щмърка кукъйн.
  • 24 Смърфиета

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Шварценегер":

    Не сме видели нищо, не говори наизуст. Ако ги публикуват, ще стане ясно към коя банда принадлежи.
  • 25 бай Ставри

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Шварценегер":

    Твоята оста на б. Ставри му прилича на полуф оргън и би желал да те эбе във нея.
  • 26 Читател

    4 0 Отговор
    ..."влезнал"... Марче... Марче... българският език ти е много чужд.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 0 Отговор
    защо ни занимавата със тияБукуци нека се избиват на никого не пречат
  • 29 Шерлок Холмс

    15 0 Отговор
    Бе дошъл заради жена. Историята е, лежашл е в Гърция за трафик на хора в един затвор заедно с бг убийците на бизнесмен от Гърция, а застреляния в Хасково е бил шофьор на бг убийците който е също е бил арестуван и най
    вероятно е изпял аверите си които лежат
    в затвора .Абс ясно е, че е поръчка от старите авери.
  • 30 daa

    2 1 Отговор
    Бая е татосан.... Видя се и под банданата зад ушите татус .... че и на горните клепачи , некъв татус като "грим" едни ленти само тънки над миглите .... гаден ша е много този ... ако махне "поша" ще се види що за главорез е този "цирков артист" хахаха . ясно - яко мара салватруча ! или някой "латин-кингс"
  • 31 Гничо

    2 3 Отговор
    От Синалоа са пратили някаква шматка в Хасково. Ако беше читав тоя, половината град щеше да е прилежно разфасован и зазидан в градската баня

    Коментиран от #32

  • 32 Им бе цилус

    3 0 Отговор

    До коментар #31 от "Гничо":

    42 годишен, този май не е шматка и сигурно няма да лежи в затвора. В Мексико шматките ги отстрелват около 22-25 години. Тоя май си е от "елитните"в занаята.
  • 33 Йо Несбьо

    0 0 Отговор
    Прави се на тъп, ако мине номера... Като е тук заради жена, да обясни какво прави няколко дни на мястото на извършено престъпление. Взеха ли му натривки или е бил с ръкавици? Защо колата е била в района? Къде е жената?

    Между другото, човек, който се занимава с "мокри поръчки", винаги има някакво благовидно алиби. Въобще не се учудвам, че ползва най-баналното обяснение, но го "заковават" с разследването за трафик на хора... Впрочем, ЕмСи13 не са мексиканци, а салвадорци, не е от тях. Ако беше, щеше да бъде татуиран и на веждите, а жертвата клана безпощадно. Този пък нямаше да бяга, а щеше да мълчи и се прави на герой...
  • 34 Йо Несбьо

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Стрийнгълс":

    Ти пък! Наркотиците са голяма лъжица, не е за всеки. Споменаха, че е свидетел срещу групата на този мехикано. На кого му се лежи в затвора?! Но и нали обясняваха, че в рамките на няколко години жертвата щяла да си отиде от пораженията от стероидите... Накараха ме да се замисля. И аз ги папах разни анаболи дълго време, почна чак да ме боли черният дроб.
  • 35 Никой Не обича

    1 0 Отговор
    Предателите!
  • 36 баба ти от Пловдив

    0 1 Отговор
    до ном 34- черният дроб няма нерви и не боли никога. За това късно се открива рак и други болести