Last news in Fakti

21 Февруари, 2022 21:48 8 963 13

Ето колко пари имал Брендо в Credit Suisse

  • брендо-
  • швейцария-
  • сметки-
  • евелин банев - брендо

Издирваният наркобос имал 84 сметки и поне 55 милиона швейцарски франка

Ето колко пари имал Брендо в  Credit Suisse - 1
Снимка: БГНЕС

Разследване на германския вестник „Зюддойче цайтунг“ успя да разкрие хиляди съмнителни сметки в швейцарската банка „Креди Сюис" (Credit Suisse). 84 сметки и 8 сейфа от тях принадлежат на издирвания у нас Евелин Банев - Брендо, уточнява БНР.

В сметките на Брендо в швейцарската банка има най-малко 55 милиона швейцарски франка. Тази информация стана ясна и на процеса срещу банката, в който тя е обвинена в неумишлена подкрепа на пране на пари.

В Credit Suisse Брендо бил наричан "il nonno" или “дядото”. Парите му в тази банка са печалба от български наркокартел, смята швейцарската прокуратура. Банката отхвърли обвиненията в съучастничество и твърди, че нейна служителка, също от български произход, е одобрила отварянето на толкова много сметки със съмнителен капитал в тях.

Адвокатите обаче вече оневиниха българката, доказвайки, че няма начин подобни суми да бъдат одобрявани от ниския мениджмънт в банката и отговорност носят висшите служители в нея.

Към този скандал се прибави и публикуването на подробности за сметки на диктатори, осъдени престъпници и олигарси, които днес разкриват в „Зюддойче цайтунг“.

Вестникът е получил информация за 18 000 съмнителни сметки и се е обърнал към над 30 европейски и американски медии, за да проверят истинността на данните.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хе хе

    38 3 Отговор
    Това са жобни пари за българската пътиштарска ,газова и др мафии на боко ..мелиярди ...напълно законо откраднати...имал 55 млн.е...смешно е!

    Коментиран от #4, #5, #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Виталия

    10 0 Отговор
    "швейцарската прокуратура смята😂😂😂😂"
  • 4 Капитализъм

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хе хе":

    ... в действие!!! Милиарди човекочаса хвърлени в нищото!!! Но пък добре заработени от слабостта на хората!!!
  • 5 Виталия

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хе хе":

    Абе това са му хонорари на Академик Банев. Не четеш ли, че швейцарската прокуратура смята ?! Т.е.чисти пари в сметките
  • 6 Тоя

    18 3 Отговор

    До коментар #1 от "Хе хе":

    Си е бедняк спрямо ено п / /расе
  • 7 Б.Б. от Банкя

    20 1 Отговор
    Аз, ако изтръскам чекмеджетата, гардеробите и зайчарника, ще събера повече.
  • 8 Българката

    20 0 Отговор
    Е Елена Пампулова.Бивша тенисистка.Станала банкерка.
  • 9 баба ти от Пловдив

    8 0 Отговор
    казва се креди сюис, същите с Казахстан, маджо, доган ! да каже предателите БЪЛГАРСКИ колко са откраднали от нещастния работлив български народ!!!!!!!!!!! нищо , селинджъри маджо и доган ги следим, платили паспорти по 2 милиона фр, с нещастни Български пари!!!! Сега финанси в Брюксел! И в ХАГА са следващите
  • 10 Тайно Инфо

    6 7 Отговор
    Той Брендо ако имаше толкова пари никой нямаше да го закача, Евелин е просто един бушон в международната марки структура който ще бъде сменен от нов човек, този път няма да е българин!!!
  • 11 Виталия

    1 1 Отговор
    "...Отворих очите на разума, за да видя безпределната радост, красота и любов..." из книгата на Евелин Банев. Евелин е прабългарско име и е точно където трябва - в Украйна !
  • 12 Перо

    8 1 Отговор
    Въпреки точната информация на германска медия за сметки в конкретни швейцарски банки на криминални лица от БГ,предходното правителството на ГЕРБ отказа разследване и плащане за услугата!
  • 13 Todo

    2 0 Отговор
    Ако наиситна има токова скътани пари, ще се окаже доста беден крадец. Доста обикновени депутати и кметове вероятно имат повече заделено (откраднато).