Last news in Fakti

25 Февруари, 2022 20:20 13 497 24

Още разкрития за екзекуцията на Тути в Хасково

  • бизнесмен-
  • стрелба-
  • хасково

Разследването разполага с категорични данни, че убитият Тургай Сали-Тути е снабдявал международна банда, в която е бил и килърът му Виктор Омар, с наркотици

Още разкрития за екзекуцията на Тути в Хасково - 1

Разследването разполага с категорични данни, че убитият Тургай Сали-Тути е снабдявал международна банда, в която е бил и килърът му Виктор Омар, с наркотици. Те са действали в Гърция. А Тути е контактувал с тях при честите си пътувания зад граница заради легалния бизнес с хранителни добавки, пише Телеграф.

Веднъж е свидетелствал срещу тях и доста хора са отишли в затвора. Предстояло е и още едно дело, по което Тути е бил свидетел, но все още не бил дал показания. Затова версията, че става въпрос за вендета заради предателство, е най-вероятната засега. Виктор Омар ще изчака началото на делото срещу него в хасковския арест.

Мексикански цирков танцьор е единственият засега задържан и обвинен в убийството на ММА боеца от Хасково Тургай Сали-Тути. Както вече писахме, мексиканският килър е 42-годишният Виктор Омар, който живее постоянно в Испания. „Аз съм артист, а не убиец. Занимавам се с цирково изкуство.

Сега не работя, защото циркът в Мадрид е затворен заради пандемията“, бяха малкото реплики, които мексиканецът каза пред съда в Хасково. Простреляният пред дома си в Хасково в нощта срещу неделя ММА боец Тургай Сали-Тути издъхна в 1 ч. и 13 минути в понеделник в спешното отделение на пловдивската болница “Св. Георги”.

Простреляният с един куршум в седалищните части 33-годишен мъж е получил хематом, който е увредил бедрената артерия и за лекарите се е оказало невъзможно да го спасят. След малко повече от пет часа, около 6,30 часа същия ден, в хотел в София беше арестуван заподозряният за стрелбата, довела до убийството.

Прокуратурата в Хасково повдигна на Виктор Омар обвинения по чл. 115 и 116 от Наказателния кодекс. Те са за убийство с огнестрелно оръжие, за което стрелецът може да получи наказание от 15 до 20 години, доживотен затвор и дори най-тежкото – решетки до живот без право на замяна. На 10 февруари той влиза в България през Македония с автобус.

След това отива до Кърджали, откъдето наема кола по системата “Рент-а-кар”. С нея е влязъл на 12 февруари в Хасково и е заснет от системата за видеонаблюдение в града. Мексиканецът е провел многократно наблюдение на жилището на бъдещата си жертва. Уловен е и от камерата на входа на къщата на Тути.

В неделя около 1,30 часа е издебнал Тургай Сали и стрелял поне два пъти в гръб, защото на местопрестъплението са открити две гилзи калибър 9х19 от патрон марка “Блазер Люгер”.

Полицията блокира региона след убийството.

Използваният пистолет е боен и все още не е открит от разследващите. „Пистолетът, с който е стреляно, е бил в много лошо техническо състояние. Става въпрос за реновиран пистолет „Парабелум“ от времето на Втората световна война. Някои детайли от него са сменени и са изработени ръчно. Така крайният резултат е, че оръжието да може да стреля, но не е и да претендира за точност“, казаха близки до разследването.

Самият стрелец явно също се съмнявал в точността на пистолета си. Преди да стреля по Тути, е ходил да прострелва оръжието в околностите на Хасково. Стрелял е от колата, както и при самото покушение. „Открита е гилза, абсолютно идентична с двете открити на местопрестъплението в колата „Рено Клио“, управлявана от Виктор Омар по време на престоя му в България“, изтъкнаха от прокуратурата.

Комбинацията от оръжие в лошо състояние и неопитен стрелец е довела до кошмарен резултат. Първият изстрел не уцелва, а вторият се забива в седалището на Тути, а не в гърба му. Това, че Тути умира след изстрела, се дължи на комбинация от случайности. Раната му изобщо не е била смъртоносна, но хематомът, който се образува след изваждането на проектила, е увредил бедрената артерия.

Освен това организмът на Тургай Сали е бил тотално увреден от употребата на стероиди, твърдят медици. Полицаите са успели да разпитат Тургай, преди да почине. ММА боецът и търговец на хранителни добавки и стероиди е бил напълно контактен и с ясно съзнание. Описал е детайлно външния вид и дрехите на стрелеца, включително и негова характерна особеност – голяма татуировка на бивол на главата му.

Изяснен е маршрутът, по който мексиканецът е напуснал Хасково. Колата му е засечена от камери по магистралите „Марица“ и „Тракия“ по пътя от Хасково до София. Първо е открита изоставена самата кола. След това се стига и до ареста му в малък хотел до Женския пазар в София. При разпита, докато е жив, Тути твърди пред полицаите, че не познава нападателя си, но категорично е чужденец.

Жертвата се познавал с Немия, осъден за убийство в Атина
Проверява се и познанството на мъртвия Тути с братята Серафим и Милен Райчеви от Хасково. Двамата застреляха показно австралийския бизнесмен с гръцки корени Янис Макрис на 31 октомври 2018 година в квартал “Вула” в Атина. Серафим, по прякор Немия, дръпна спусъка, а брат му го чака зад волана на колата при показното убийство на Макрис.

Немия е с доживотна присъда от Гърция, а брат му е осъден на 10 години затвор. И двамата в момента са зад решетките, а Тути се е познавал и е бил в близки отношения с тях. Проверява се дали е бил и свидетел по делата на двамата братя в Гърция.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    25 8 Отговор
    Виктор Омар ще го играе вече тъжен клоун в цирка след като са го сготвили от МВР по такъв изтъркан начин.
  • 2 какво

    25 2 Отговор
    какво да направим, тук са намесени наркотици . Престането
  • 3 Много

    42 0 Отговор
    Тъмно бели тия Тутита ! Добре , че се самокоригира !
  • 4 Емил

    45 1 Отговор
    Много глупаво са постъпили наркотрафикантите, когато са се свързали с мюсюлманин! Да си берат гайлето!
  • 5 шефа

    58 7 Отговор
    Добра новина,един мръсен фес по малко.

    Коментиран от #24

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 6efket

    12 0 Отговор
    Тос и омар давали наркутик ли
  • 8 сигурно е Путинофоб

    4 10 Отговор
    Затова са го гръмнали
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 боко

    12 0 Отговор
    Наркотика е в действие щом и Попов от криминална пафка и катастрофира и Бурджиев още го пази
  • 11 Последния Софиянец

    5 24 Отговор
    Джуджето от Кремъл затова пази поне 10 метра дистанция по пресконференции ! Страх го е , че ще дойде мехиканото и ще му разпори 3aдHиka !

    Коментиран от #13, #15

  • 12 Гангстер - хамстер

    30 0 Отговор
    Типичен БГ гангстер, като стане напечено и се почва: ама имам дете, ама вече не се занимавам с това, ама дай да стана защитен свидетел и да натопА некой...
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Aлфа Вълкът

    9 3 Отговор
    Къде му гроба на тоя, щото не вярвам да е умрял?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 За мутрите се задейства цялата ни ...

    24 0 Отговор
    Полиция,за да хване убиеца!За някакъв трудов човечец или пенсионер няма дори да си мръднат и кутрето за да хванат ромула от махалата,който е пуснат от затвора или има тридесет не влезли в сила присъди...Геноцид към добрите и работливите и преклонение пред мутрите и крадците...
  • 17 ИВАН

    10 0 Отговор
    То бива нацепено, бива татуирано, ама чак пък толкова ..... явно такива насилници над природата, се оправят само с насилие
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 РЯЗАНИЯ

    11 2 Отговор
    Брада СИГАНСКА МУТРА КОИ ГО ИНТЕРЕСУВА......... В КАНАЛА
  • 21 Изглеждал е мъжкарче

    11 2 Отговор
    Но само външен комуфлаж!Веднага е кооперирал щом е станало напечено и предал всички,за да се отърве.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Абе,

    3 0 Отговор
    Мазен,черен джагал...Какво търсил - намерил !
  • 24 Ник.а

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "шефа":

    Като цяло, да...