Last news in Fakti

25 Март, 2022 07:34 5 452 27

Стрелбата в Пловдив заради бебе, взето с хеликоптер

  • попечителски права-
  • пловдив-
  • възпитание

Съдийката взе лошо решение. Не знае в каква среда ще влезе, каза Асен

Стрелбата в Пловдив заради бебе, взето с хеликоптер - 1
Снимка: Shutterstock

Дядото на бебето, превърнало се ябълка на раздора и станало причина за бесния ромски екшън пред пловдивската Съдебна палата, проговори след мелето.

Пред TrafficNews Асен Карагьозов - Чакмака разказа какво се е случило в деня на престрелката и защо се е стигнало до там.

„Съдийката взе лошо решение. Не избра правилната среда за моя внук и не знае в каква среда ще влезе. Аз искам да му създам добри условия, да има образование и възпитание.

Майката се намира в "Столипиново", в джунглата, в средата на махалата. Там детето няма да получи никакво възпитание”, каза той.

Според Асен Карагьозов, майката не полага никакви грижи за детето, никога не го е водила на консултация и на прегледи, като дори твърди, че не му знае името.

Асен разказа, че след като делото е приключило, той е разговарял със съдийката пред сградата на Съдебната палата в Пловдив. В този момент от сградата излязъл бившият му тъст и започнал да го псува и да му се заканва.

„Не съм постъпвал никога лошо с родителите на снахата. Докато говорих със съдията, бащата на снахата започна да играе кючек още в коридора в съда и от там излезе и започна да ни псува и каза: „Ти ли си най- големия тарикат, виж че аз взех детето”, и от там те припкаха да ни ударят, изкараха пистолети, аз бях с адвокатката отстрани и тя също се изплаши. Като започна стрелбата, тя беше точно до мен”, разказа Асен.

По думите на Чакмака, пистолетите са били два, а стрелците са насочили оръжията срещу баща му.

„Оръжието го изкара на снахата братовчеда - Митко. Другият брат също изкара пистолет, имаше два изстрела. Насочи пистолета срещу баща ми, но не можа да го уцели.

След като стреля, се отдръпнахме да не стане някаква беля и баща ми се обади на 112, след което отидохме да дадем обяснения.”

Стрелците са задържани в 4-то РПУ, а семейството на Асен Карагьозов заяви, че ще продължи да търси правата си, защото смята, че ако детето остане да живее при майка си, то живота му ще бъде провален.

Роднините на майката обаче твърдят, че братът на Асен е извадил нож и затова напрежението е ескалирало.

Преди време семейство Карагьозови, организира невиждано до момента посрещане на новородено в махалата, като го взе с хеликоптер от родилния дом. Вертолетът кацна на стадиона в "Столипиново" пред очите на стотици смаяни съкварталци. Тъй като пилотът нямаше разрешение, му бе наложена солена глоба, която обаче дядото плати без да му мигне окото.

Както беше съобщено, две ромски фамилии от "Столипиново" спретнаха масов бой пред Съдебна палата преди няколко дни. Физическата разправа ескалира до стрелба с газов пистолет, а причината се оказа дело за попечителски права. След като родителските права биват присъдени на майката на детето, пред съда започва разправия между двата рода, като се стига дори до вадене на оръжие.

Оказва се, че стрелецът е братовчедът на майката на бебето, 17-годишният Митко. За щастие, при престрелката няма пострадали, защото изстрелите са били във въздуха, но наблизо е имало деца, които са станали свидетели на случващото се.

Участие в скандала взима една от известните ромски фамилии в махалата, а именно семейството на Асен Карагьозов, по-известен като Чакмака, който е дядо на бебето по бащина линия. Фамилията се занимава с ковано желязо и са сред известните майстори в града.

Семейство Карагьозови не са съгласни с взетото решение от съдийката, а именно родителските права да бъдат присъдени на майката. Според тях майката на малкия Асен не се грижи добре за бебето и не може да осигури добър стандарт на живот.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Пешо

    39 9 Отговор

    До коментар #1 от "РИА новости":

    Е това са западните ценности... не дават закинно оръжие на хората , но престъпниците не се свенят да имат незаконни такова.... !!!

    Коментиран от #10, #27

  • 4 МАФИЯ

    33 4 Отговор
    БРАВО на АСЕН иска да направи внучето си ЧОВЕК
  • 5 Образование

    42 2 Отговор
    И двете фамилии го искат да го научат да краде, лъже и мами! Единия циганин преценил че съдийката не дала детето на правилния циганин! А който разбира, по фамилията се разбира че Карагьозов е гръцки циганин!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Маугли

    30 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пешо":

    Какви западни ценности, още малко и англоговорящи ще ги изкараш. Има едно приказка: "Хубава работа, ама циганска".
    Сега очаквам решителна намеса на каскетурата.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ХУБАВА РАБОТА АМА РИМЛЯНСКА

    10 0 Отговор
    ТАКА ТАКА ТАКА ТАКА ТАКА ТАКА
  • 13 Механик

    26 0 Отговор
    Не става ясно, оръжието бойно ли е било или газово. Защото под "стреля но не уцели" се разбира, че оръжието е бойно.
    Ако е бойно, то как така и по какъв закон е дадено на един цин/ром и как е допуснато в съда да има хора с пищови и ножове.
    Щото аз например имам законен бизнес от доста години, но разрешително за оръжие ми се отказва под какви ли не претексти.

    Коментиран от #18

  • 14 УСА боклук

    21 0 Отговор
    Кумбойска държава. Как са влезли с патлаци в съда? Съдебните милиционери за къф чеп са?
  • 15 Митко

    9 1 Отговор
    Всичко е ок, но защо така.
    Трябвало е да ги пуснат на стадиона, да затворят вратите и от време на време с парашут да им пускат боеприпаси. и който остане да му дадат един милион печалба.
    Хем шоу, хем ще се прочисти. И така гастроли из цяла България.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Макаров/Токарев

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "Механик":

    От едно време от София са определили за кой регион колко броя оръжие е разрешено да има, началниците на МВР спазват бройката и разрешителни не дават.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 боко

    7 0 Отговор
    Герберите напълниха ромският си електорат с оръжия като бившият зам. директор на РДВР в Русе Пламен Нунев уволнен след като го разкриха всички гербаци са крадци

    Коментиран от #22

  • 22 !?!?!?!

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "боко":

    Не просто всички крадци се стремят към властта, дали промяна или статукво на тях им е все тая само на власт да са!
  • 23 ае да

    3 1 Отговор
    Да не е идвал Путин у БГ инкогнито и се стреляли ?
  • 24 Дика

    4 0 Отговор
    Тц тц тц, картела Меделин...
  • 25 БПФ

    11 0 Отговор
    Не ме интересуват хъхpeшките ви драми. Интересува ме кой и как е допуснал тумба гнусници, въоръжени при това, да влязат в сградата на съда? Докога тая сгaн изобщо ще бъде пускана да излиза от свърталищата си?
  • 26 в недодяланата статиика не стана ясно

    3 0 Отговор
    как са влезли пистолети в съда щото аз съм влизал там но през металотърсач какви с а тея пистолети неулучващи на тротоар 2 метра законни ли са къде е хеликоптера и заща тея цигани не са се самоизбили и защо полицията отсреца като е чула изстрели не ги е застреляла /както в сащ прави полицията ЗАКОННО
  • 27 ZOZ

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пешо":

    Бат пешо , тези гета и неграмотни орди ги съсздаде комунизма по времето на Бай Тошо и неговите приятели от СССР.