Last news in Fakti

7 Август, 2022 16:22 3 246 10

Задържаният за тройното убийство в Рогош вече е с 2 обвинения

  • рогош-
  • тройно убийство-
  • обвинения

Оръжието и боеприпасите му са иззети. Извършен е личен обиск

Задържаният за тройното убийство в Рогош вече е с 2 обвинения - 1

Повдигнати са две обвинения на задържания за тройното убийство в пловдивското село Рогош. Едното е за квалифицирано убийство на повече от едно лице със средства и по начин, опасни за живота на мнозина. Второто обвинение е за незаконно притежание на огнестрелно оръжие. Това съобщи Галина Андреева от Окръжна прокуратура – Пловдив на съвместен брифинг в селото с полицията и служебния министър на МВР Иван Демерджиев.

Мъжът е на 39 години. Той се е укривал в дома на майка си, където е завел и своето семейство впоследствие. В момента на задържането му е бил въоръжен. Алкохолната му проба е била отрицателна, допълниха от прокуратурата.

Оръжието и боеприпасите му са иззети. Извършен е личен обиск.

Той е задържан за 72 часа след повдигане на обвинението.

"Тече разпит, той дава обяснения по случая", посочи Андреева. Разпитани са и свидетели, приобщени са множество веществени доказателства.

"Предисторията на случая е имотен спор между близки роднини", посочи прокурорът като обясни, че ескалирането на напрежението е дошло от търсене на правата от едната страна по отношение на имота. Тепърва предстои да се установи дали той е законен, или не.

Законът предвижда наказание от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или затвор без право на замяна.

Министър Демерджиев посочи, че в посока превенция с прокуратурата са набелязали мерки и решения, включително свързани за намиране и изземане на подобни оръжия, които мога да служат за подобен тип престъпления.

"Не говорим за конкретни махали, а за стари, тлеещи конфликти, подобни на този, който не е от вчера, който е ескалирал вчера. Там, където има подобни конфликти, има опасност те да се възпламенят, ние ще вземем мерки, включително ще търсим дали страните по тези конфликти разполагат с такъв тип оръжия", каза служебният министър.

За случая в Рогош се извършва проверка в тази посока. "Мен лично ме интересува имало ли е в последните години такива сигнали и взети ли са адекватните мерки. По действията, които ще предприема, ще разберете, ако се установят такива действия или бездействия на служители на полицията, по някакъв начин допринесли за този инцидент, незабавно ще се вземат метрки, ще се наложат съответните наказания", категоричен бе Иван Демерджиев.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Идат избори всеки ром е гласоподавател

    17 1 Отговор
    Щом са цигане и министъра ходи.
  • 2 Ако беше убил българи - досега БХК

    14 2 Отговор
    щеше да се е намесил и да изкара пострадалите жертви на расизма на българите. Адвокатите на ГЕРБ и ДПС, за които гласуват братята роми, веднага щяха да измислят, че бащата и синовете му са се изтрепали по между си с един и същи пистолет в знак на протест - защо не са си получили парите, обещани от предните избори !
  • 3 Миналият месец чух на три места, че за

    15 0 Отговор
    братята роми няма закони. Както за пияните и дрогираните ! Ало, потърпевшите от изчезващите българи, верно сте много смотани, докога ще си траете, ей !
  • 4 Чак

    13 0 Отговор
    и служебния министър отишъл на репортажа.....
  • 5 аз казах

    12 0 Отговор
    Идват у нас трима да заплашват мен и семейството ми с убийство. Решавам да отстраня заплахата и ги неутрализирам в собствения си дом. Защо аз съм виновния?
  • 6 САНДОКАН

    9 2 Отговор
    Най накрая и тук да дойде истинската демокрация,като в кравария.
  • 7 глупав

    9 0 Отговор
    а обвинения срещу тези,които са приели този закон,че ако някоѝ умишлено тръгва да те убива,и ти го убиеш, се нарича престъпление,а не героизъм. ако вие сте в ситуация,само за миг си представете...
  • 8 пешо

    15 0 Отговор
    убитите са нахълтали вкъщата на убиеца да го убият но той сее оказал подготвен
  • 9 ЧУЙ ЧУЙ

    1 2 Отговор
    ....източно„ славянски ”ценности....🤔
  • 10 БПФ

    9 0 Отговор
    Защо не напишете, че убитите са нахлули в домът на обвиняемият с железни колове? Сигурно са дошли по приятелски, за да му построят нова ограда?