Last news in Fakti

24 Август, 2022 11:40 7 199 24

Обиди и неприличен жест за клиентка, поискала да обжалва изравнителна сметка за парно (ВИДЕО)

  • клиентка-
  • обжалване-
  • изравнителна сметка-
  • парно

Тъй като, според изравнителната ѝ сметка, жената дължала близо 400 лева за гарсионера, в която цяла зима никой не е живял, решила да подаде жалба. Застанала на отреденото за това гише

Обиди и неприличен жест за клиентка, поискала да обжалва изравнителна сметка за парно (ВИДЕО) - 1

Неприличен жест вместо разяснение за изравнителна сметка получила клиентка от топлинния си счетоводител. Жената твърди пред NOVA, че с нищо не е провокирала мъжа зад гишето. Искала само отговор на въпросите си. По думите ѝ щяло да се стигне и до физическо посегателство, ако колегите на мъжа не се били намесили.

„Айде, у лево”, казва счетоводителят и показва среден пръст на клиентката Мария Филева.

Тъй като, според изравнителната ѝ сметка, жената дължала близо 400 лева за гарсионера, в която цяла зима никой не е живял, решила да подаде жалба. Застанала на отреденото за това гише.

„Попитах: „Имате ли формуляр или трябва да напиша жалба в свободен текст?”. Отговорът беше: „Правете, каквото искате". Зададох въпроса повторно и отговорът отново беше същият”, разказва Филева и допълва, че тази ситуация се повтаря общо четири пъти.

По думите на Мария, мъжът на гишето първо повишава тон, а след това започва да изрича и обиди. Тогава друг служител се намесва и кани Мария в стаята си, за да обсъдят проблема.

„След което се чу репликата: „Аз сега ще ти покажа на тебе!" и вратата се отвори с трясък, с ритник, разхвърчаха се трески от бравата и в един момент скочиха всички служители от съседни стаи, за да успокояват въпросния служител. Ако не го бяха спрели неговите колеги, можеше да се стигне и до физическо посегателство”, казва клиентката.

На излизане от стаята, Мария успява да заснеме и неприличния жест, с който служителят я изпраща.

„Искрено съжалявам за случилото се! Реакцията на нашия служител е абсолютно недопустима. Всеки, който е клиент някъде, трябва да иска обяснение и това обяснение трябва да му се даде”, коментира управителят на фирмата за топлинно счетоводство Красимир Христов.

Той не е станал свидетел на случилото се, нито пък е уведомен за него от служителите си. Разбира два дни по-късно от публикация в интернет. Служителят на гишето бил дългогодишен техен кадър, с когото никога не са имали проблеми.

Какви мерки ще бъдат предприети срещу мъжа, от фирмата ще решат след като консултират служителя си с психолог и след като отново разговарят и с него и с останалите си колеги, тъй като охранителни камери в помещението няма. Междувременно, заради проявената срещу нея агресия, Мария подава жалба в полицията. Обмисля и да се откаже от услугите на „Топлофикация”.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Направих

    35 2 Отговор
    Справка с моите документи за Топлофикация и установих че по-голямата част от сумите които не се взимат са така наречените общи части
    Никой от нас не иска да се отопляват общите части на кой ни пита а и дали наистина се отопляват това е твърде съмнително

    Коментиран от #23

  • 2 Село

    47 1 Отговор
    Това е нашата България във това я превърнаха шуробадженащината,краденето и алчоста липсата на възпитание и др. фактори само Белене ще успокой положението.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 съпругът й

    30 1 Отговор
    да му направи Разбивка на Фактурата
  • 5 Надписват и пишат сметките

    32 0 Отговор
    Както си искат, парите напред под някаква форма , примерно за прогнозни сметки ! . Целта е да не му се вижда края.
  • 6 !!!

    23 10 Отговор
    Какво може да го е провокирало този служител - ами заплатата вече не му стига да си гледа семейството, недоволен е, не иска да си върши работата ... На много хора скоро ще им дойде в повече така наречената Промяна. Едно са организирани протести против дадена партия и лидер с празни приказки, кухи фрази, лакардии за корупция, Пеевски, Гешев, а съвсем друго са бунтове когато народът е гладен, на тъмно и на студено. Ще се види скоро!

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Топлофикация е на Фъндъка

    24 2 Отговор

    До коментар #6 от "!!!":

    И по времето на Тулупа се редовно се надписваха сметките с много пари. Това е хранилка на ГЕРБ.
  • 9 Oщe в учeбникa пo физикa

    28 1 Отговор
    e oбяcнeнo, чe тoплoфикaциятa e икoнoмичecки изгoднa само aкo зa цeлтa ce изпoлзвa oтпaднaтa тoплинa при прoизвoдcтвoтo нa eлeктрoeнeргия. Нaшитe тoплoфикaциoнни дружecтвa нe ca ТEЦ, a пo-cкoрo ТЦ - тoплo-цeнтрaлa зa прoизвoдcтвoтo нa пaрa. Oттaм ниcкият к.п.д. и виcoкитe цeни. Няма как да се отопляваш на газ и да ти е скъпо, а на централно парно пак на газ да ти е по-евтино. Централното парно има километри тръби и съответно топлинни загуби, пари за поддръжка, администрация, топлинни счетоводители и немалко корупция. Тoплиннaтa мoщнocт нa Тoплoфикaция "Coфия" e над 3000 МВт, a eлeктричecкaтa e само 280МВт. Тaкa, чe e пo-cкoрo ТЦ oткoлкoтo ТEЦ. Aкo нe ca държaвнитe дoтaции oщe oт врeмeтo нa coцa и ceгaшнoтo зaтъвaнe в дългoвe и нeплaщaнe нa прирoдния гaз - дa ca фaлирaли oтдaвнa. Имa eдин Зaкoн зa зaпaзвaнe нa eнeргиятa и нeгo мoжe дa гo oтмeни caмo Тoзи, кoйтo Гo e cъздaл.
  • 10 Роза

    34 0 Отговор
    А защо не пишат името на този служител?Той завинаги ли ще си остане удобно "Г-н Никой"?!Стар,изтъркан номер за прикриване,използван масово от БГ фирмите!!!
  • 11 БеГемот

    3 40 Отговор
    Ама има видео снимано от тая бабичка....явно е целяла провокация...не са му издържали нервите...не е лесно да се говори с хора от вида българопитекус великолепни всекомпетентни...

    Коментиран от #12

  • 12 Всички да снимат в топлофикация

    14 2 Отговор

    До коментар #11 от "БеГемот":

    Щото инак плащат измамите.
  • 13 Малко

    4 9 Отговор
    е тази сметка.Още една нула.
  • 14 Анонимен

    22 1 Отговор
    И що криете муцуната на тази помия а
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Некой си

    5 2 Отговор
    Тоя ако го набарам ще му демонстрирам как се взема кръв от гза
  • 17 Флуидни и Енергийни Системи

    4 1 Отговор
    Като ЕтС сме клиенти на този Топлинен Счетоводител откакто въведоха топлинното счетоводство преди 20+ години! Принципно си гледат работата съвестно! Избухването на този служител е недопустимо, но то е единичен случай - инцидент! Проблемите с отчитането на потребената топлина, вода, електро-енергия са в наложените от БОКо политическа мутро-рекетьорска противоправна рамка и порочните клепто-методики за отчет без контрол от самите експлоатационни дружества! Отделно дейността по отчета е дадена на подизпълнители (топлинните счетоводители) или концесионери-проватизатори ("Соф.Вода", ЧЕЗ-ЕлектроХолд), които стоят на входа и изхода на производителя и на практика със защитата от порочното противоконституционно корупционноналожено законодателство МАРОДЕРСТВАТ над клиентите за тези ЖИЗНЕНО-НЕОБХОДИМИ СИСТЕМИ! Комисията за регулиране на водните и енергийни системи е само един фиктивен политически орган за замазване на мутро-грабежа и партийната клептомания!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Корекция

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Хахахах":

    Това е в съответствие с мутро-милиционерската ОФ-колхозна клепто-МЕТОДИКА за изчисляване на топлината за "общите части" на база "отопляеми обеми"! При положение, че има хора които са си премахнали абсолютно всички радиатори и не се отопляват с топлоенергия от Топлофикация, а ползават само топла вода която се отчита с отделен водомер без топломер (!) + начисляване пак на "общи загуби"!
  • 20 ГОЧЕ УТ ХАСКУУ

    0 0 Отговор
    Иииии ТОА УТ ПЕРНИК НА ИЗПРЕВАРИ Д ДВЕСТА ПО ПРОСТАЩИНА....
  • 21 Запознат

    5 1 Отговор
    Парното е вторична енергия при охлаждането в процеса на производството на Електрическа енергия. Това се учеше в 7клас. Парното по принцип не струва нищо на ТЕЦ София...а е 1000процента печалба за дружеството. 45години беше символично точно по тази причина. С тази статия може да лъжете гражданите който са родени след1989г. Кражбите са Космически и всички го дъвчат за политически игрички. Парното на двустаен не трябва да надвишава 60лв и всичко е бясна кражба. Ще Ви разтягат лукумите докато не започнете да повръщате.......важното е да плащате за нещо което е безплатно. Абривиатирата ТЕЦ подсказва отговора .....това е Ел. Централа . Мислете бе.....мислете
  • 22 Гунчев Ильен

    2 0 Отговор
    Съд за изедниците- монополисти!
    Рекетьори!
    Закривай!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Ректар

    0 0 Отговор
    Е че тя Топломафията отдавна е показала средният пръст на столичани, всяка жалба отива в коша а хората се изнудват с рекетьорски похвати и с помощ на районен съд София.