Last news in Fakti

25 Август, 2022 16:02 3 861 12

Задържаха издирвания за катастрофата в Бургас

  • мигранти-
  • катастрофа-
  • хуманитарен бежанец-
  • сириец-
  • първомай

Той е заловен в Първомай

Задържаха издирвания за катастрофата в Бургас - 1
Снимка: БГНЕС

Задържаха мъжа, издирван за катастрофата в Бургас. Той е от Сирия и е със статут на хуманитарен бежанец. Бил заловен в Първомай, научи NOVA.

Припомняме, че в четвъртък, при гонка, автобус с мигранти помете патрулка, спирка на градския транспорт и павилиони в Бургас. Двама полицаи загинаха на място. Инцидентът е станал около 05.00 ч. на кръстовище „Трапезица”.

Във връзка с катастрофата по-рано бяха задържани други двама души. Единият е собственикът на фирмата, продала преди дни автобуса. Вторият има отношение към превозването на мигрантите, съобщиха от полицията в града.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 4444

    26 1 Отговор
    През десет минути различни информации.Кажете веднъж поне истината,отнася се за всички медии в България.
  • 2 Има ли изненадани

    30 0 Отговор
    А уж дюнерджийниците на всеки ъгъл щяха да ни пазят.
  • 3 7.62

    33 6 Отговор
    Кога ще арестувате каскета , че да се нормализира държавата !
  • 4 Тома

    22 1 Отговор
    А началниците му кога
  • 5 Керът

    27 1 Отговор
    Може да съм хуманист, ама да ме прощават БХК - в конкретния случай бесилото си е първа опция след разстрела...
  • 6 Матей преображенски

    18 0 Отговор
    Нормално бе,Уотсън,мвр да се наслади на резултатите от дейността си.Искали да спратавтобуса,натъпкан с потенциални бан-ди-ти и те-ро-ристи само с появата си на пътя.Навярно са мислили ,че са обикновени наплашени българи,които треперят пред непосилните глоби,за щяло и нещяло.Ама са случили на раз-бой-ници,готови да у-би-ват,и са у.би-ли двамата полицаи,главния раз.бойник успял да отскочи до Първомай,а това е към 150 км.Другите какво става с тях,към 50 броя,за у-би-ва-не,сигурно е държавна тайна.
  • 7 от Бургас

    13 0 Отговор
    Е, един сириец, хуманитарен бежанец отпреди време, помага на други сирийци, демек платил да минат през България или влязат тук, това му е заинтересоваността. Помагач е другия с рейса. Ама ето, белята стана. Бог да прости момчетата от полицията. Млади и не добре обучени. Не е непредпазливост, незнание как да действат при получен сигнал, в случая за нелегални имигранти. Това е глупаво и безразсъдно да действаш както те са го направили. Трябвало е да поискат веднага подкрепление от най-близки служби на полицията. Да следват и наблюдават автобуса, макар и да бъдат забелязани полицаите, но да чакат подкрепа от колеги. Те не знаят дали има въоръжени хора сред имигрантите... И така нататък. Жалко за неопитните момчета. Но е крайно време ида се обучават кадрите на полицията постоянно с курсове и покритие по показатели за да бъдат правилно разпределени за работа.
  • 8 В Гърция

    5 0 Отговор
    Тия каналджии щяха да получат по 8 г. на мигрант. Щяха да изгният в затвора с присъди от няколко стотин години. Тук ще се измъкнат с по две, максимум три и ще излезнат предсрочно. Без шофьора на рейса. Държавата ни е такава поощрява каналджиите. Някой на високо с много власт през последните десетина години е направил законите такива. И сигурно взима процент и от мигранти на бройка и от тировете дето си минават границата при Капитан Андреево с проверка само по документи.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 турчинът

    3 0 Отговор
    алоо, ФАКТИ ,
    кой е карал автобуса
  • 11 Побойко

    5 0 Отговор
    Къде е харантутникът Гешев?
  • 12 онзи

    1 0 Отговор
    Много ми е интересно, как ще докажат, че точно този сириец е управлявал автобуса. Фалшиви номера на бракуван автобус. Понеже се бил отлъчил от центъра за бежанци, значи той е бил шофьора, желязна логика. Само ако го е заснела някоя камера по пътя друг начин няма.