Last news in Fakti

23 Юли, 2013 14:12 1 189 0

САС потвърди Филип Златанов отстранен от длъжност

  • сас-
  • филип златанов-
  • длъжност-
  • отстранен
САС потвърди Филип Златанов отстранен от длъжност - 1
Снимка: БГНЕС

Софийският апелативен съд потвърди отстраняването от длъжност на председателя на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов. Той е обвиняем за длъжностно престъпление. Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване, съобщи Дарик радио.

В тефтерчето му били открити написани инициали, съвпадащи с имената на действащи политици с различни указания за действия спрямо тях. Фигурирало и името на президента Росен Плевнелиев.

Златанов обясни, че записките в тефтера му не са свързани с политически нареждания, а изразяват мнението му като юрист и председател на важната комисия. Скандалното тефтерче служело за вписвания на лични становища по отделни преписки.

Тефтерчето на Филип Златанов е било на бюрото му, каза по-рано адвокатът му Мария Вълканова преди началото на заседанието. „Доколкото знам не го е отварял от месеци, даже нямаше спомен какво точно има записано вътре, чак по делото си спомни”, обясни тя и посочи, че не е необходимо да се прави графологична експертиза.

Вълканова заяви още, че е виждала от тефтерчето само това, което е снимано по делото и което бе показано на пресконференцията. „Не ни бяха предявени никакви доказателства, нито едно”, изтъкна тя.

След като прокуратурата показа бележника на Златанов, депутатът Искра Фидосова обяви, че напуска Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира, че тефтерчето е негативната част на тяхното управление. „Властта не е за всеки. Когато не се упражнява по правилния начин, явно петното остава за нас. Не мога да се направя на сляп, че това не се случва”, каза още той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА