Last news in Fakti

29 Октомври, 2022 17:51 2 726 6

Опит за убийство в село Горско Абланово

  • убийство-
  • село горско абланово

Разследването продължава

Опит за убийство в село Горско Абланово - 1

Окръжна прокуратура – Търговище обвинява 41-годишен мъж от село Горско Абланово, община Опака, опитал да убие свой съселянин при условията на опасен рецидив - престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 12, във връзка с чл. 115, във връзка с чл. 18 от НК.

Той е задържан, като предстои срокът на задържането му да бъде удължен с постановление на наблюдаващия случая прокурор до 72 часа с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение спрямо него.

Вечерта на 28 октомври 2022 година, двамата мъже се намирали в питейно заведение в селото. Между тях възникнал скандал, който прераснал във физически сблъсък. И.И. извадил нож и нанесъл с него няколко удара на 44-годишния си съселянин. Пострадалият е настанен за лечение в болницата в областния град, с опасност за живота.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Търговище.

Предстои в съда да бъде внесено за разглеждане искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо обвиняемия – „задържане под стража“.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Седящия бик

    8 0 Отговор
    Пак някой команч е изровил секирата на войната!
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 0 Отговор
    В БЪЛГАРИЯ цари БЕСЗАКОНИЕ престъпност
  • 3 руzzомилите

    4 1 Отговор
    изтрещяват
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 БПФ

    2 0 Отговор
    Първо - необходимо е масирано присъствие на полицаи включително по малките населени места. Второ - масови обиски на мътномyргави лица по улиците. У когото бъде открит нож или друго оръжие - направо в кауша. Второ - по методът на ген. Франко - над трима хъхPeци на едно място извън гетото да се смятат за престъпна група и незабавно да се арестуват. Трето - пак по методът на Франко - да се забрани хъхрeнето на публични места. Генералът така е научил мyргавите да говорят членоразделно. Който не спазвал забраната - изскубвали са му езикът, за да загуби физическата възможност да хъхpи.