Last news in Fakti

10 Февруари, 2023 08:25 3 946 34

Тодор Тодоров за убийството на Нав: Като се обърне колата, пътища много. Някой не си е свършил работата

  • тодор тодоров-
  • убийство-
  • иван владимиров-нав-
  • свършена работа

"МВР трябва да бъдат попитани какво се е свършило дотук, за да се стигне до този случай. Не какво е написано на хартия, а какво се е случило в действителност", заяви криминалният психолог

Тодор Тодоров за убийството на Нав: Като се обърне колата, пътища много. Някой не си е свършил работата - 1
Снимка: БГНЕС

"МВР трябва да бъдат попитани какво се е свършило дотук, за да се стигне до този случай. Не какво е написано на хартия, а какво се е случило в действителност", това заяви криминалният психолог Тодор Тодоров относно убийството на психолога Иван Владимиров-Нав.

"Като се обърне колата, пътищата много. За да се стигне дотук, някои хора не са си свършили работата", каза той.

Тодор Тодоров коментира и законите за педофилията в България в ефира на БНТ.

"В Америка и Англия, когато си осъден за педофилска постъпка, ти нямаш право да работиш с деца, след като си излежал присъдата. В България си излежаваш присъдата и отваряш детски парти център. Това е нещо, което по никакъв начин не се контролира. В другите държави има и задължителна терапевтична работа с тези хора. Тук 30 години нямаме закон, който да регулира професията на психолозите", каза той по темата.
"Скандално е, че ако един педофил нападне момиче, това се води изнасилване и присъдата е по-голяма. Ако нападне момче, това е блудство и присъдата може да е по-малка", коментира криминалният психолог.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    37 1 Отговор
    За съжалине е прав лошото е, че и сега ще се шуми три дни и така до следващия път.
  • 2 Истината е

    34 2 Отговор
    Че много народ " изтрещя" заради общото състояние на цялото ни общество, а полицията не може да сложи пазач на всяка откачалка преди да направи нещо подсъдно. Няма как. Откачалки винаги ще има , дори и в най хуманното и развито общество, обаче ние ги произвеждаме на конвейер. Стрес, безпаричие, безнадеждност, агресия и липса на страх от наказание са всеобщо явление, и по лабилните и агресивни по природа го удрят през просото. Пълен разпад на обществото.
  • 3 Раданч Татлъту

    24 3 Отговор
    Психологът не е успял да помогне на психопата.Стават текива работи.😎🥳🤡🥳😎
  • 4 Санкт Петербург Z 🇷🇺

    3 11 Отговор
    ВИС-2. Най-добър застрахователен холдинг на света!

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Деян Икебаната

    16 3 Отговор
    Евала, Палячу. Системата, в системата е проблема.

    Коментиран от #8

  • 8 Приземен

    21 1 Отговор

    До коментар #7 от "Деян Икебаната":

    А системата тръгва от населението! Избира си непрекъснато доказани айдуци и далавераджии и после реве, че пак са го окрали.
  • 9 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    21 4 Отговор
    Сега ни казват....Оплаквайте се в ПРОКУРАТУРА.......Прокурора е всичко....Убитият по Най гледаната Медия е оповестил,че е много вероятно да бъде застрелян от точно определен човек с,който е имал ежедневни срещи и дрязги...Прокуратура,която се задейства сама от Медии за много по-маловажни случаи..... не обръща Никакво внимание,на казаното по БТВ от пророкувалия убийството си човек.
  • 10 Озадачен

    17 0 Отговор
    Че то тука кой си върши работата???
  • 11 Чудно?!

    22 4 Отговор
    Какъв психолог е бил този, за да не разбере, че си има работа с човек с психични проблеми. Спорът с такива е взривоопасен.

    Коментиран от #17, #34

  • 12 А де

    12 11 Отговор
    А защо не е продал апартамента си този психолог? Как може да живееш в стрес 30 години, над човек, който те тормози перманентно? Това е мазохизъм.

    Коментиран от #25

  • 13 Иван

    22 0 Отговор
    Не "някой", а някои не са си свършили работата. И тези някои са били в Българския парламент. И пак ще бъдат, и пак няма да я свършат. И пак ще ги вкараме за да не я свътшат. Не съм психолог, но имам усещането, че хората обичат да бъдат лъгани. Полиция? Пълен "таak. Прокуратура - още по зле! Съд - пази боже!
  • 14 Въпрос???

    15 2 Отговор
    Тези, които носят оръжия, не ги ли проверяват за психическа пригодност???

    Коментиран от #27, #28

  • 15 ПСР

    19 0 Отговор
    Преди време,но не отдавна,споделяхме за подобен случай,с разстрелян/екзекутиран млад мъж,баща на две деца.
    Мотивът отново беше от битов характер-конфликт.Сиреч-някой си има спречкване с някого,та в крайна сметка му тегли куршума по този повод.Е,това не е нормално!Никак не е .И в двата случая,става дума за някакви входни "драми"-аз на тебе,ти на мене-как ще отнемеш ЖИВОТ за подобно нещо?!
    Комплексни фактори много.На 52 г.е убиецът,пенсионер,ама Главсекът на МВР казва,че от 23 г.,не работел там.Че на колко се е пенсионирал-на 29????!!!!Кой подавал сигнали,кой-не,вече е без значение.Ценостите,най-висшата от тях,човешкият живот,в случая,явно са били без всякакво значение.Нито съм Господ,нито Съд,за да съдя.А и инфото все още е оскъдно и откъслечно.Шашнат съм,с каква лекота,се убива в БГ.
  • 16 Психар с калашников

    17 1 Отговор
    МВР , не знам , ама психолога който му е подновил разрешителното за носена на оръжие, определено не си е свършил работата !
  • 17 факт

    22 3 Отговор

    До коментар #11 от "Чудно?!":

    Първо - убитият е психолог, а не психиатър. Второ - Владимиров в телевизионно предаване казва, че според него става въпрос за психично болен човек, вероятно с биполярно разстройство. Трето - убитият предупреждава, че убиецът е опасен, има оръжие и е агресивен, както и допуска, че може да бъде убит от него. Владимиров многократно е търсил помощ от полицията и тези неща ги е казвал, но е нямало кой да му обърне внимание. Тук най-важният въпрос е - как така психично нестабилни, агресивни или направо психично болни хора притежават законно огнестрелно оръжие? Проверяват ли се периодично собствениците на оръжие за психични заболявания? И не е ли редно при първия сигнал за проявена агресия от притежал на оръжие, то веднага да му бъде отнето от органите на реда?
  • 18 Отвратен

    13 5 Отговор
    Там в/МВР/трябва да има ред, а то цари пълно
    безредие .Пияни,дрогирани,корумпирани,прест-
    тъпно организирани и след време първа категория пенсионирани!

    Коментиран от #21

  • 19 Иво

    5 17 Отговор
    Вече трета година България е на свободно падане. Некадърния льотчик съветски другар Радев буквално разгроми държавата. Нито една институция не работи. Бандата на ПП ни докараха до фалит. Време е всички в купом да изметем боклуците и България да почне да се съживява.
  • 20 АМИ АМИ

    5 9 Отговор
    АМИ НА
    ПУ.ИН
    КОЙ МУ Е БИЛ ПСИХОЛОГ
    КОЙ МУ Е ДАЛ ДА НОСИ
    „МАКАРОВ..”......................🤔И РПГ
  • 21 666

    7 6 Отговор

    До коментар #18 от "Отвратен":

    Как да има ред в МВР като имаха министър пияница пенсионер. Сегашния е някакъв неадекватен адвокат от Пловдив. И за капак Радев който назначава некадърници.

    Коментиран от #29

  • 22 стефчо

    9 1 Отговор
    Тая територия я пишете вече заминала. Каквото било,било едно време когато имаше Държава!
  • 23 Гледайте си психото

    7 1 Отговор
    Господин Тодоров, дори блестящ капацитет в една област не бива се изказва лаишки в друга. Правото не сте го учил и те го знаете грам, а е по разкази на някой попрочел. Ако момче пострада от престъпен хомосексуален акт това не е блудство /чл.149-150 НК/, а престъпление по чл. 157 НК, което се наказва съразмерно с изнасилване по чл. 152. Отворете, има го в лекс-бг, попитайте специалист за разликата в хипотезите. Иначе, за вашата си професия, че не е регулирана, може да отправяте апели, но не да дезинформирате за наказуемостта на определени деяния.
  • 24 Провансалец

    11 2 Отговор
    Истината е, че няма по - добре обгрижвани и безхаберни държавни служители от нашите, живеещи на принципа - Ден да мине самун да загине. Огледайте се, и ги пребройте само в София колко са, и ще се смаяте. РАБОТЯТ НИЩО НО КАЧЕСТВЕНО.
  • 25 мдаа

    13 1 Отговор

    До коментар #12 от "А де":

    Заради всеки луд, за който близките и държавата отказват да поемат отговорност, ли трябва да си продаваме жилищата? И каква е гаранцията, че като продаде това жилище, няма да купи друго, което се намира в близост с друг луд? И по каква житейска логика невинният трябва да продаде бащиното си жилище, в което е отраснал, за да осигури спокойствие на лудия и да причини на себе си един куп проблеми? Не може да се разсъждава така, това е бягство от задължението да търсим отговорност от държавата, която е длъжна за ни осигури безопасност и сигурност. Затова плащаме на политиция, полиция, прокуратура, съд... Те бездействат на наш гръб, с нашите пари, а ние ще се местим от жилище в жилище, за да осигурим покоя на тунеядците ли?
  • 26 Обзор

    9 1 Отговор
    Навремето през 90 и началото на 2000 години караха охранителните фирми и охранителите да си купуват пистолети искат не искат трябва.Така изпразниха складовете със залежало оръжие и направиха бизнес Сега при второто подновяване цената на документите за това е 2пъти по голяма от цената на Макаров или ТТ..Имаше много сериозен психотест който се провеждаше в психолози в МВР и това издържа 2месеца когато недоволни жалбоподатели го отмениха Сега поне искат образование . Всъщност оръжието не убива ,а човека който го държи и натиска спусъка.А на многото недоволни сега дето говорят да ги питат дали са подали сигнал, че този ги е плашил с оръжие.Ако не са подавали защо? Ако са подавали щяха да му вземат пистолета.Никой началник няма да рискува в такава ситуация

    Коментиран от #32

  • 27 Отговор

    7 1 Отговор

    До коментар #14 от "Въпрос???":

    на практика нищо не проверяват.
    Мнение от личен опит.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Отвратен

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "666":

    Нещата са от десетилетия не от година две!
  • 30 Глупко

    6 0 Отговор
    Забравих да кажа,
    " 50 лв на касата платете"
  • 31 В допълнение

    2 0 Отговор
    по темата.
    В РБ всеки ден се самоубиват по двама души.
    Само 5% от опитите за самоубийство са успешни.
    Който разбрал, разбрал.
  • 32 Емо

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Обзор":

    Подкрепям, убеден съм, че нито един не е подал жалба в МВР, че го заплашват с оръжие.
  • 33 Анонимен

    2 0 Отговор
    Не системата, а у хората е вината и от горе политици крайни, които насаждат омраза към хората, инакомислещите. А Иван е ислал и другите около него интелигентни мъже да се въведе ред в мазета. Лошо ли е. Чистотата е здраве. Но сега ще хвърлят вина на убития, за да му присъдят по лека присъда. И какъв полицай е бил, като е на 52 г убиеца и преди 22 г е напуснал системата, като катаджия, т. е, е бил на 30 г, защо не кажат причините, сам ли е напуснал или е бил уволнен от мвр. Никакъв полицай бивш според мен не е. Бивш е този, който се е пенсионирал, когато е работил дълги години и заслужено е излязал от системата. Вина имат някои си, дали от системата, това не е моя работа, на хора със слаба психика не би следва да притежават оръжие. Дори с добро здраве след пенсия си ги предадоха в системата на мвр. Чета за Иван и ми става тъжно. Простите няма как да разберат нито книгите му, нито майка му, вуйчо, колко уравновесени хора са в тоя за тях момент, все още не погребан. Амин!
  • 34 Име

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Чудно?!":

    Известен е бил! Колко е бил качествен е друг въпрос. Не подкрепям случилото се, това не е решение на даден проблем.