Last news in Fakti

11 Юни, 2023 18:22 5 270 26

Ботьо Ботев: Държавата е ползвала „братя Галеви”

  • ботьо ботев-
  • братя галеви

Галеви тръгнали по свой път, отделили се в Дупница, където създали своите връзки. „Те започнаха дейност в самия региона на Дупница, после се разшириха”, добави той.

Ботьо Ботев: Държавата е ползвала „братя Галеви” - 1

„Братя Галеви” попадаха в сферата на престъпния свят, особено след като напуснаха състава на баретите (СОБТ). Стана един скандал. Причините са много - противоречия с ръководството. Това коментира в „На фокус” бившият директор на отдел „Убийства” Ботьо Ботев.

Той поясни, че повечето хора, напуснали тогава СОБТ, са отишли във вече родени организирани престъпни структури. „Галеви бяха по-различни. Те към онзи етап не се приспособиха към престъпни групировки”, разказа Ботев.

Галеви тръгнали по свой път, отделили се в Дупница, където създали своите връзки. „Те започнаха дейност в самия региона на Дупница, после се разшириха”, добави той.

„Раждащата се ВИС - когато действаха в района на „Слънчев бряг” и когато бяха първите им влизания в комуникациите на чистия бандитизъм, те реално осигуряваха силовата част на различните групи”, каза още Ботев.

Бившият директор на отдел „Убийства” обяви, че държавата е ползвала „братя Галеви”. „Да, определено. Аз съм ги ползвал, когато съм разследвал убийства. Те бяха оформени като хора от другата страна, имаха влиянието”, подчерта той.

Дали Ангел Христов е починал от естествена смърт, Ботев каза: „Може да се умува много по този въпрос. Неговата смърт явно е естествена, нормална. Но защо беше организирано нелегално погребението му от близките му”, пита Ботев.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наглецо

    53 1 Отговор
    Този пияница,генералчето с пурата и пикаещия във фонтани са не по-малки престъпници от въпросните "братя".Никой престъпник не може да си разиграва коня без протекция от полицията.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ботьо, Ботьо.....

    39 1 Отговор
    „Галеви бяха по-различни. Те към онзи етап не се приспособиха към престъпни групировки”, разказа Ботев........ Това е единственото верно и стойностно в цялата плеяда от нищоговорене ! ........ Когато цяла България беше облепена със стикери ВИС-2, СИК, Аполо Болкан, ТИМ, Първа Частна Милиция и така на татък и хората бяха подложени на рекет и какво ли не.... имаше един град където нямаше нито един подобен стикер и нито един реално не беше рекетиран и това беше Дупница.... !!!!! А ти Ботьо, беше тогава от страната на престъпността и най малко имаш правото да говориш. ........ !!!!!
  • 7 Ботьо, Ботьо.....

    23 2 Отговор
    обявил бил, че държавата е ползвала „братя Галеви”. „Да, определено. Аз съм ги ползвал, когато съм разследвал убийства. Те бяха оформени като хора от другата страна, имаха влиянието”, подчертал Ботьо........ Я бегай и не се прави на интересен бре. Ползвал си ги ти. Не си ги ползвал, а си ги молил.
  • 8 Читател

    11 1 Отговор
    Номер 6 е абсолютно прав, защото съм свидетел там е различно
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Читател

    18 2 Отговор
    А този Ботьо не му е писта работата и досието затова са го привикали за говорител.И не смее да откаже иначе при Мишо бирата и бившият шеф на Аграсия,и шева бивш на ВМА и още и още.
  • 13 Факт

    12 1 Отговор
    Я вижте кой е баща му шеф на партизански отряд
  • 14 Факт

    25 1 Отговор
    Слушах го малко Ботьо,тотално е изпушил,отнесен и неадекватен. И все се питам,какво правеше в оня апартамент когато се избиха в "Белите брези"?Хм!
  • 15 Читател

    19 0 Отговор
    Дупница и Кюстендил се мразят, Перник и София се мразят, Варна и Бургас се мразят, Сандански и Петрич се мразят, Пловдив и Пазарджик се мразят и така нататък.В нашата страна само омраза за съжаление трябва да се срамуваме в какво сме се превърнали.
  • 16 Ботьо, Ботьо.....

    13 0 Отговор
    Ботьо Ботев: Държавата е ползвала „братя Галеви”...... Аз да ти кажа Ботьо, "Държавата" и други е ползвала в Дупница,.... и за неща дето не са за форуми ! .... например майката на една евродепутатка която беше и в последствие обявена за Една от стоте най-влиятелни жени в света! ......и "Почетният гражданин" на Дупница също беше.....и шеф на дупнишкия фармацевтичен завод беше..... и Управител на „АстраЗенека България“ беше......и мъжа и портиер на Партийният дом беше..... И дали с Галеви не беше ?.......даааа......
  • 17 Да им

    11 0 Отговор
    Вдигнем паметник, и на тях и на други крими герои! Напук на пострадалите от тяхната "трудова" дейност! На тях и на многото служители на реда работили рамо до рамо с бандитите за себе си! НЕ ТЕ ЛИ Е СРАМ БЕ .....!

    Коментиран от #18

  • 18 Хахахаха.....паметник я !

    2 5 Отговор

    До коментар #17 от "Да им":

    ...Ето какво казва пред в. Труд Алексей Петров за бизнеса си, малко след като на 14 август 2002 г. бе прострелян пред комплекс Спартак през 2002 г.:
    В 40-годишния си живот успях да се образовам от 15-годишен в полицейското училище в Пазарджик. После завърших Висшия икономически институт. От 1999 г. съм докторант в катедра Интелектуална собственост. Служих в СОБТ до 1992 година. Напуснах по своя воля. Междувременно бях съдружник в над 50 фирми. С повечето от тях се гордея. Започнах частния си бизнес от сауната на комплекса Спартак. Взех я под аренда. Аз и една чистачка я чистехме, сам сковах ламперията. По покана на Левски създадох същевременно и клуб по карате, който неизменно от 10 години е републикански шампион... А в Спартак (застрахователната компания - бел. ред.) винаги са работели почтени и кадърни хора. С част от тях преди 12 години създадохме Съюза на бившите барети. Целта беше да си помагаме и да предпазим нашего брата в онези сложни времена от изкушенията да мине от другата страна. Оттогава до днес тези хора създадоха хиляди работни места в търговията, производството и финансовата област... Азе преди четири години станах изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива. Член съм на надзорния съвет на НОИ. В управителния съвет на Левски съм и лично подпомагам няколко спорта. И съм консултант в няколко фирми - някои с национално значение, от които получавам повече от прилични доходи...

    Коментиран от #20

  • 19 Дии

    9 1 Отговор
    Ботьо Ботев е престъпник и садист и мястото му е в затвора.
  • 20 така

    6 1 Отговор

    До коментар #18 от "Хахахаха.....паметник я !":

    а защо , не каже за тоя процъфтяващ бизнес,колко е ощетил държвата/хазната, данъкоплатците/, колко майки е разплакал. И дали тези каратисти, не са попълнили биячите на улицата! Представяш го едва ли не българския Илон Мъск, но не е! Самия прехвален бизнесмен мечтае да е "Ахмед Ташкентский", но няма неговите качества!
  • 21 Аз от нашето Село

    5 1 Отговор
    ??? --- И ти си бил един от...! Явно, И, за нищо не ставаш! И, ти си изпълнявал някои ,,поръчки" на НЯКОИ! .... нищо за чудене--- българската му работа! И така ще продължи!
  • 22 Буквоядец

    5 0 Отговор
    Този пенсионер, приютен от ГЕРБ,що не си гледа старините. Винаги е търсил евтина слава.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Псевдоним

    1 0 Отговор
    Този е от хората, които много говорят и нищо не казват.
  • 25 безпартиен

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Да, бе":

    Най-точният коментар!И за да стане ясно всичко за този "велик оперативник",проследете чие чадо е,кои са му роднините и били ли са репресирани след 9.9.1944!!!!Ползвал ли е привилегии при постъпване във ВУЗ,за месторабота,за жителство,за жилище?Това го питайте и после проверете!
  • 26 007

    2 0 Отговор
    Стига са давали думата на това недоразумение Ботьо Ботев да даза мнения по всички тежки престъпления , ами той през ицялата си какиера не е разследвал по реда на НПК едно престъпление , а го обявяват за най компетентен.Само заради смъртта на двете барети , тежкото нараняване на другия и невинно лежалия в затвора М.Петров от полицеаските сили за борба с масови безредици заради неговите срещи с престъпници на Ботев не трябва да му се дава думата , а мисля ,че трябваше и да бъде съден за това заради него умряха двете барети.