Last news in Fakti

11 Септември, 2023 10:37 1 928 6

ГДБОП: На всеки 4 дни има сигнал от фирми за финансова измама

  • гдбоп-
  • фирми-
  • сигнали-
  • финансова измама

През юни дружество беше измамено с 6,5 млн. щатски долара, заяви Явор Серафимов, директор на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) по време на международната конференция за ефективно противодействие на киберпрестъпността E(I)mpact on Cybercrime в София

ГДБОП: На всеки 4 дни има сигнал от фирми за финансова измама  - 1
Снимка: БГНЕС

На всеки четири дни имаме сигнал от фирми за финансова измама след компрометиране на междуфирмената кореспонденция т.нар. сменен айбан. През юни дружество беше измамено с 6,5 млн. щатски долара, заяви Явор Серафимов, директор на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) по време на международната конференция за ефективно противодействие на киберпрестъпността E(I)mpact on Cybercrime в София, цитиран от БТА.

На събитието присъстват представители на 30 държави, които ще обсъдят предизвикателствата и обменят опит по отношение на заплахите в контекста на приоритетите на EMPACT 2022+, свързани с киберпрестъпността - кибератаки, сексуална експлоатация на деца в интернет, онлайн финансови измами, престъпления срещу интелектуалната собственост, извършвани с помощта на интернет.

Противодействието на киберпрестъпността е една от приоритетните цели в политиките на ЕС. Българското правителство последователно предприема мерки за ефективното противодействие на този вид престъпления, заяви заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баце ЕООД

    5 0 Отговор
    Ужас, шса преработят милите... Да не би Тате Петко да е на власт
  • 2 парипотока

    0 1 Отговор
    ще излезе нелегално от страната . обирите с измами са отработени , но немогат да бъдат спряни - ружа игнатова забогатя и изчезна , с нови документи и пластична операция няма да я намерят . покрай други престъпления ги разкриват измамниците . Ако беше лесно всеки щеше да взима от фирмите и да се прехвърлят средствата от богатите на бедните . Може на Асан крипто хаквания с изкуствен интелект да си циркулират и атакуват . В бг хакерите тайно се организират и крадат .
  • 3 Милко

    4 0 Отговор
    Баце нали за това разреши да се прави фирма с 1лв капитал за да има лъж-вериж. Фирма трябва да отговаря с активи според вида на бизнеса. Трябва да се стандартизира, не куцо, кьораво и сакато да прави бизнИес. Минимален стартов капитал от 100к и се увеличава според вида и броя служители...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.