Last news in Fakti

15 Февруари, 2014 17:35 1 436 2

Четирима вече са с присъди след сблъсъците в Пловдив

  • пловдив-
  • куршум джамия-
  • задървани-
  • сблъсъци

Двама ще лежат още две денонощия в ареста, другите двама ще платят глоба от по 400 лева

Четирима вече са с присъди след сблъсъците в Пловдив - 1
Снимка БТА

Четирима вече са с присъди след сблъсъците в Пловдив вчера. Двама ще лежат още две денонощия в ареста, другите двама ще платят глоба от по 400 лева. Общо 12 души все още са задържани, делата на останалите ще се гледат в понеделник, съобщава Нова телевизия.

От над 120 отведени за проверка на документите в районните управления на полицията, по-голямата част са освободени незабавно.

Сред привържениците на футболните клубове обаче са установени извършители на хулигански действия, които са оставени зад решетките.

Шестима души пострадаха при сблъсъците на протестиращите с полицията в защита на карловската Куршум джамия. Това съобщиха от Центъра по спешна помощ в града.

Днес Движението за права и свободи в своя декларация се противопостави на безредиците.

"ДПС осъждат остро вандалското нападение срещу един религиозен храм – Джумая джамия в гр. Пловдив. По същество това е взлом в неприкосновената територия на човешката съкровеност" - се казва в писмо до медиите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Николай Николов

    1 0 Отговор
    Айде комунизма се завръща.
  • 2 ivaylo mihaylov

    0 0 Отговор
    Циганите палиха гуми и спираха движението - полицаите само се разхождаха.
    Българите протестират и палят димки(хвърлянето на камъни е лошо) - веднага задържани 120 човека.
    Забраняват Луков марш , за справка в Германия си разрешават неонацистки маршове под охрана ест, а циганските золуми биват подкрепяни.
    Българите са престъпници по подразбиране в България и трябва да си мълчат и търпят престъпленията на управляващи и етноси.
    По описанието на фактите това не е по-различно от турското робство.