Last news in Fakti

14 Септември, 2014 16:29 2 246 0

Васил Михайлов, Марин Янев и Стефан Мавродиев разказват спомени за Хайтов

  • николай хайтов-
  • кино "одеон"-
  • панорама-
  • филми-
  • васил михайлов-
  • "капитан петко войвода"

Панорамата с филми по сценарии на големия писател тече в кино Одеон

Днес, неделя, за прожекцията на филма "Капитан Петко войвода" от 18.30 часа в кино "Одеон" е поканен за среща с публиката актьорът Васил Михайлов. Очаква се въпреки своята репетиционна заетост в Театър "Българска армия" големият изпълнител да отдели време за разговор със зрителите, в която ще сподели своите спомени от работата по култовия филм през далечната 1981 г.

За прожекцията на "Козият рог" от 18.30 часа във вторник се очаква в разговора за филма преди излъчването му да се включат учаоствалите в него актьори Марин Янев и Стефан Мавродиев. Те навярно ще разкажат и за забележителните си колеги, които вече не са сред нас - знаменития режисьор Методи Андонов, актьорите Катя Паскалева, Антон Горчев, Милен Пенев и др.

За четвъртък организаторите на събитието са уговорили участие на живо на режисьора Георги Дюлгеров и актьора Филип Трифонов за "Шарен свят: Изпит" от 18.30 часа. За всеки от дните достойни събеседници ще разкриват пред зрителите тайните на колоритния свят и герои на Хайтов, за да се превърнат срещите с тях в незабравими изживявания. 

Ето и програмата за събитието, което се организира в рамките на честването на 95-годишнината от рождението на акад. Николай Хайтов:

Дърво без корен
вход свободен
17 септември (сряда), 14:15

Капитан Петко Войвода
вход свободен
14 септември (неделя), 18:30
16 септември (вторник), 14:30

Козият рог
вход свободен
16 септември (вторник), 18:30

Краят на песента
вход свободен
18 септември (четвъртък), 14:45

Мъжки времена
вход свободен
15 септември (понеделник), 13:45
17 септември (сряда), 18:30

Орисия
вход свободен
14 септември (неделя), 14:15
15 септември (понеделник), 18:30

Шарен свят: Гола съвест
вход свободен
18 септември (четвъртък), 18:30

Шарен свят: Изпит
вход свободен
18 септември (четвъртък), 18:30

Панорама „Николай Хайтов в българското кино“, която тече в кино "Одеон" до 18 септември, включва 8 филма по сценарии на големия писател – „Козият рог“, „Гола съвест“, “Дърво без корен“, „Изпит“, „Мъжки времена“, „Орисия“, „Капитан Петко войвода“, „Краят на песента“, които ще ни припомнят превъплъщенията на някои от най-забележителните български актьори – Катя Паскалева, Григор Вачков, Антон Горчев, Мариана Димитрова, Никола Дадов, Васил Михайлов, Марин Янев, Любен Чаталов и мнозина други.

Над лентите са работили не по-малко значими наши режисьори - Методи Андонов, Никола Корабов, Едуард Захариев, Георги Дюлгеров, Христо Христов, Неделчо Чернев, Милен Николов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА