Last news in Fakti

18 Октомври, 2014 12:48 2 429 1

Петер Брант: Европа сгреши с Русия

  • петер брант-
  • вили брант-
  • европа-
  • русия


Европа тежко сгреши при изграждането на отношенията си с Русия, президента й и Украйна, заяви пред италианския в. "Ла Република" Петер Брант.
Според Петер Брант, ако целта на Европа е било създаването на "общ европейски дом" с помощта на стабилна структура за сигурност и по-тясно сътрудничество с Русия, не всичко е станало, както е било запланувано.  

"На много предложения от страна на Русия и специално от Владимир Путин в първите му години на власт, Западът нито веднъж не даде конструктивен отговор. Тогава имаше възможност да се задържи Украйна в руслото на двата интеграционни процеса - с Европейския съюз и Евразийския съюз, предоставяйки на Киев възможност да бъде мост между тези два свята", коментира  Петер Брант.

Според известния историк съвременната външна политика на ЕС не се отличава особено от основните постулати на ФРГ от 1966 г. Петер Брант смята, че и сега приоритетно условие за разрешаване на конфликт е деескалация на напрежението и от двете страни, а и готовност да се види конфликтът през очите на противника.  
Проф. Петер Брант ще бъде в София за представянето на книгата "С други очи", издадена от издателство "СиВас Консултинг".

Издателската програма "Световният гамбит" подготви за печат българското издание на книгата "С други очи. Опит за представяне на политиката и личния живот на Вили Брант" (Verlag J.H.W. Dietz Nachf.), превод Майя Стефанова.

Автор на книгата е най-големият син на Вили Брант. Проф. д-р Петер Брант e ръководител на Катедрата по най-нова история на Университета в Хаген и директор на Института по констиционно - правни науки. Той си спомня за своя баща и политик, който през 80-те години е една от най-оспорваните личности в Германия. Той пише и за сърдечните, но не лесни отношения между двама „опърничави" мъже.
Заедно с Конрад Аденауер и Хелмут Кол, Вили Брант е един от най-големите германски канцлери.

Това  е поредната книга на издателство СиВас Консултинг, с която навлизаме в света на голямата политика. Издателската програма "Световният гамбит" включва книги от или за личности и събития от световната политическа и икономическа сцена, които са оказали изключително влияние върху международните отношения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Lecteur

    0 0 Отговор
    Кой, кога и къде ще представя книгата? Тази информация липсва, благодаря за отговора