Last news in Fakti

12 Декември, 2014 16:55 1 899 0

Старите столици на България през погледа на децата

  • изложба-
  • децата-
  • старите столици-
  • българия-
  • суверенния орден-
  • малта-
  • посланикът-
  • вицепрезидентът-
  • мрагарита попова-
  • уникредит булбанк

Посланикът на Суверенния Малтийски орден Камило Дзуколи и вицепрезидентът Маргарита Попова сред официалните гости на откриването на изложбата

Старите столици на България през погледа на децата - 1
Посланик Дзуколи (вляво), Маргарита Попова и Левон Хампарцумян по време на откриването на изложбата

Галерията за съвременно изкуство УниКредит Студио е домакин на интересна детска изложба - „Ателие „Прегърни ме“ отново на път“. Изложбата е резултат от съвместен проект на Суверенния орден на Малта, УниКредит Булбанк и Ателие „Прегърни ме“,  започнал през лятото на 2013 г. След успеха на първия пътепис, посветен на българските забележителности, обявени от ЮНЕСКО - „Световно културно наследство“, УниКредит Булбанк е основен партньор и на второто издание.

Посланикът на Суверенния Малтийски орден Камило Дзуколи, вицепрезидентът Маргарита Попова, Левон Хампарцумян - главен изпълнителен директор на банката, и Милена Нейова - председател на Сдружение „Прегърни ме“, бяха сред официалните гости на откриването на изложбата.

Посетителите на галерията ще имат възможността да разгледат старите столици на България, видени и изрисувани през погледа на 17 деца, участвали в 8-дневно лятно пътуване из страната.

В рамките на това пътешествие  екип от ръководител, фотограф, художници и оператор заедно с 17 деца и двама сътрудници направиха обиколка из старите столици на България. Въоръжени с четки, моливи, фотоапарати и бинокли, децата откриваха стари светове и научаваха вълнуващи истории от миналото на България.

Те посетиха Плиска, Преслав, Велико Търново, Видин, Никопол, София и Белоградчик, които са символи на българската държава от нейното създаване до наши дни. Свидетели на възходи и падения, те носят духа на величието на различните епохи от историческото развитие на страната ни. Богатите на археологически, исторически и културни паметници старини са мост на България към европейското културно наследство.

За малките пътешественици това беше незабравима ваканция. Изложбата „Ателие „Прегърни ме“ отново на път“ включва някои от най-хубавите картини и фотоси, които разказват за това лятно приключение. Тя ще бъде отворена за публика до 12 януари 2015 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА