Last news in Fakti

3 Февруари, 2015 12:57 1 981 0

Стоянка Мутафова - с идеални мерки и на 93

  • стоянка мутафова-
  • сатиричния театър-
  • 93-тия рожден ден-
  • цветя-
  • поздравителни адреси

Държавни мъже, артисти и зрители отрупаха неостаряващата комедийна прима с цветя на рождения й ден в Сатиратаа

Стоянка Мутафова - с идеални мерки и на 93 - 1
Снимки: Иван-Александър Кютев

Стоянка Мутафова е жената с идеални мерки – 93-70-93: 93 години, 70 от тях на сцената, 93 впечатляващи роли. Това каза от сцената на Сатиричния театър продуцентът Евтим Милошев след празничното представление на „Скакалци“ снощи по случай 93-тия рожден ден на голямата прима, което тя изигра за пореден път редом с Христо Гърбов, Любо Нейков, Ненчо Илчев, Васил Драганов, Албена Павлова и други майстори на комедията. От Сатирата обаче подозират, че третата цифра може и да е силно намалена заради хармонията, тъй като ролите в дългата и славна кариера на Стояна трудно могат да бъдат преброени...

20 поздравителни адреса и кошници с цветя получи за ЧРД г-жа Стихийно бедствие, която предстои да бъде включена в Книгата за рекорди на Гинес като най-възрастната действаща актриса в света: отчетоха се президентът Росен Плевнелиев, премиерът Бойко Борисов, председателят на Народното събрание Цецка Цачева, шефът на парламентарната комисия за култура Полина Карастоянова, лидерът на БСП Михаил Миков... Министърът на културата Вежди Рашидов изпрати голяма торта, която не бе единствена на тържеството. Лично на празника в Сатирата присъстваха кметът Йорданка Фандъкова, съветникът по култура към президента – режисьорът Григор Антонов и други знакови фигури в родния обществен и артистичен живот. Аплодисментите и честитките продължиха повече от половин час след края на спектакъла.

Неудържимата комедиантка се пошегува, че най-сетне трябва да отвори цветарски магазин, тъй като в последните години по традиция й се случва да играе на рождения си ден, а конфетите, с които я поръсиха, докато цялата трупа на Сатиричния театър я обсипваше с овации на сцената, я накара да признае, че се чувства като попаднала преждевременно в рая.  Стоянка Мутафова за пореден път заяви, че много обича комедията и сатирата, които смята за връх в античната литература – по-висок от високите трагедии, в които „разни хора ядат децата си“, тъй като осмиването е по-добър начин да коментираме случващото се и в днешното общество.

Пожелаваме на голямата комедийна актриса още дълго да радва вярната си публика от сцената и екрана, а тя и не мисли да се отказва, тъй като призна, че не се смята за остаряла и е в отлична форма. Само в своя Сатиричен театър тя участва в три постановки - „Скакалци“, „Златният телец“ и „Столетие мое“, с което преди 3 години бе ознаменуван 90-годишният й юбилей, а и досега хитовото заглавие пълни залата. Дълбок поклон и до следващия спектакъл, г-жо Стихийно бедствие!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА