Last news in Fakti

14 Юни, 2015 15:16 1 777 0

Болката е голяма, прощаваме се с една от легендите на българската естрада

  • вежди рашидов-
  • легенда-
  • българската естрада-
  • борис гуджунов

На 74 години след продължително боледуване днес ни напусна големият български певец Борис Гуджунов – един от най-популярните и обичани български естрадни изпълнители.
Министърът на културата Вежди Рашидов изказа съболезнованията си на семейството и близките на легендарния български музикант по повод неговата кончина.

В съболезнованието на министър Рашидов се казва:„С голяма болка научих за кончината на един от най-талантливите и харесвани български изпълнители - Борис Гуджунов.
Българската култура, българската популярна музика претърпя поредната тежка загуба - напусна ни един легендарен певец, един изключителен талант и много чувствителен човек. Скърбя заедно с Вас от загубата на големия български музикант Борис Гуджунов - една от емблематичните и много обичани звезди на българската естрада, който е свързан и с голяма част от нейната история.
Макар че съдбата му поднесе не едно изпитание, с високия си дух Борис Гуджунов съумяваше винаги да отстоява каузата на своята професия като мисия – мисията да споделя магията на музиката и да въвлича все повече хора в нейния приказен свят, в който винаги има място за надежда. Той вярваше, че мисията на музиката е да прави хората и по-добри, по-отговорни, по-искрени и по-честни. Едва ли има и българин, който да не пази сантиментални спомени от поне една песен на Борис Гуджунов. Разбира се, няма да забравим и за неговите великолепни изяви с колегите и приятелите му Боян Иванов и Борислав Грънчаров,  с които заедно формираха легендарното трио "Бо-Бо-Бо".

Неговото дарование и обаяние, неговите заслуги  за българската популярна музика отреждат достойното му място сред изтъкнатите личности, с голям принос за българската култура.

Поклон пред светлата му памет!”

       
Борис Гуджунов е награждаван със "Златен век" - най-високото отличие на Министерството на културата, за големия му принос в развитието на българската култура.
На 31 март 2015 г. певецът бе отличен и с почетна грамота на Миистерството на културата за високите си постижения в областта на музикално - изпълнителското изкуство.

   


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА