29 Декември, 2016 05:45 33 487 2

Топ 10: Най-добрите филми на 2016 г.

  • 10-
  • филми-
  • 2016

Най-добрите представители на качественото и комерсиалното кино

2016 г. беше една от годините, предлагаща ни много разочарования и много изненади. Киното влезе в това русло и ако през тази година видяхме ужасяващи разочарования, имахме удоволствието да гледаме и някои наистина добри заглавия.

Представяме ви Топ 10 на най-добрите филми за 2016 г., правейки комбинация между най-добрите кино произведения и прекрасни примери за комерсиално кино.

  1. „Аве, Цезаре“

Братята Коен са нещо като майстори на модерните класики в киното. Последният им филм е своеобразно обяснение в любов към класическото кино.

Това е комедия за златните години на Холивуд. Какво ще се случи, когато снимаш свръх скъп филм, в който има проблемен актьор и много странични неприятности? проблеми.Възлагаш на най-добрия да ги реши.

Лентата е прекрасна пародия на Холивуд. Развива се на няколко нива, карайки ни да се смеем и да се замисляме. Той представя тъжната страна на киното по един весел начин. Едно наистина прекрасно заглавие.

  1. „Джаки“

Филмът проследява живота на Джаки Кенеди в седмиците, след смъртта на нейния съпруг Джон Кенеди.

Лентата е едно влизане в интимния свят на бившата първа дама. Тя е обладана от отчаяние и мъка, докато търси начин да продължи живота си.

Ролята на Натали Портман се определя като феноменална. Тя се сочи като фаворит за „Оскар“ за главна женска роля през следващата година.

  1. „Книга за джунглата“

Игрална версия по класическата анимация на „Disney” звучеше като една доста рискована идея. Рискът обаче се отплати и произведението, основано на романите на „Ръдиард Киплинг“ се превърна в един от хитовете на годината.

Джон Фавро ни представя една визуална заря, която буквално въвлича зрителите в един друг свят. Това е филмът, който успя да демонстрира най-впечатляващи визуални ефекти през годината.

Той представя една уж детска история, която има доста мрачни очертания и може да се хареса на всеки.

  1. „Rogue One: История от междузвездни войни“

Идеята за допълващи вселената на „Междузвездни войни“ филми, предизвика много притеснения от страна на феновете, още след като беше прокламирана от „Disney”.

Филмът обаче получи изключителното одобрение от страна на критиците. Това е един по-мрачен свят на „Междузвездни войни“, представящ ни най-силния период на Империята.

В него липсва онази върховна героизация, характерна за филмите от основната сага. Тук гледаме историята на невъзпятите герои, които трябва да се пожертват, за да могат големите фигури да изиграят своята роля.

6. „Първи контакт“

Този филм ни представя контакта с извънземните по един изключително дълбок начин.

Дени Вилньов не ни представя визуално пиршество, каквото бихме очаквали от подобен филм. Това е преди всичко една история, напоена с много смисъл.

Филмът разказва за това как комуникираме. За това как едно неразбиране в комуникацията, може да доведе до крайни действия.

Виждаме несъвършенството на хората. Това са съществата, които мислят за война. Извънземните пък са като учители, които трябва да предадат един урок и да си тръгнат.

Филмът е драма, търсещи чисто човешки отговори. С него Ейми Адамс се доказа като топ звезда в Холивуд. Едно от заглавията на годината.

  1. „Капитан Америка: Войната на героите“

Едва ли има някой, който да не знае, че „Marvel” са кралете на комерсиалното кино. През последните години тяхната поредица за супергерои започна болезнено да доскучава, но тази лента промени всичко.

Филмът е прелюдие към следващите „Отмъстители“, но този път е по-мрачен, много сериозен и в някои моменти дори дълбоко драматичен.

Във „Войната на героите“ видяхме прекрасното представяне на нови герои като Спайдърмен и Черната пантера, както и много приятни дози хумор, характерни за стила. Сега обаче ни беше представен и един малко по-личен подход към отделните образи, някои от които получиха съвсем нов прочит от публиката.

  1. „Омарът“

Това е един от онези черни и тежки за гледане филми за любовта. Лентата засяга една наглед фантастична тема, но го прави по начин, който е болезнено реален.

На един мъж му е поставено условие да намери любовта на живота си в срок от 45 дни, като в противен случай той ще се превърне в омар.

Следва поредица от текжи визуализации представени по прекрасен кинематографичен начин. Гръцкият режисьор Йоргос Лантимос прави страхотно послание към Холивуд, а Колин Фарен най-сетне успява да напомни за огромния си актьорски потенциал.

  1. „Зоотрополис“

Това е анимационен филм, който разказва за света на животните, но всъщност е толкова човешки.

Простичката история на едно зайче, което се опитва да стане полицай в света на хищниците е повече от трогателна.

Филмът по фин начин ни представя теми като расизма и сексизма. Той уж е за деца, но иронизира тромавата администрация и предразсъдъците.

Това е не просто анимационно бижу, това е кино бижу.

  1. „Възражение по съвест“

След дълго чакане Мел Гибсън най-сетне се върна на режисьорския стол и продуктът от това е една невероятна военна драма.

Андрю Гарфийлд прави страхотно превъплъщение в образа на Дезмънд Дос. Той участва във Втората световна война, но отказва да носи оръжие и дава невероятен принос в ролята си на медик.

Филмът ви представя една от най-реалистичните и хващащи за гърлото батални сцени, както и невероятно гама от емоции. Това е страхотен антивоенен военен филм, в който посланията са съчетани с невероятна визия.

  1. „Ла Ла Ленд"

Филмът ни представя един класически мюзикъл, съчетаващ в себе си най-добрите елементи на киното.

След „Камшичен удар“ Деймиън Шазел отново доказва, че е майсторът на модерното музикално кино. Филмът ни разказва една класическа история за любов и надежда за успех.

Повечето експерти го посочват като големия фаворит за предстоящите награди „Оскар“. Ема Стоу и Райън Гослинг пък показват прекрасно партньорство, озвучено от джаз. В този филм виждате всичко, което киното може да ви предложи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Zak

    1 3 Отговор
    Има далеч по- стойностно филми за 2016 та. Много тъпо сте ги подредили.
  • 2 Peeeeee

    3 1 Отговор
    Абе, глупостиии ... Що не сте сложили Съли. Невероятен филм по истинска история.
    Deepwater horizon също. Велики филми. Ще останат в историята. Мисля че имат нужда дс се споменат, дори с много повече от тъпия ла ла ленд...