Last news in Fakti

2 Декември, 2017 06:29 1 669 1

Спайдърмен можеше и да не "се роди" (ВИДЕО)

  • стан лий-
  • спайдърмен-
  • marvel

Супергероят за малко е нямало да види бял свят, заяви създателят му Стан Лий

Един от най-популярните персонажи на супергерои Спайдърмен за малко нямаше да види бял свят, заяви в Токио 94-годишният му създател Стан Лий, цитиран от Reuters.

Идеята за персонажа му хрумнала случайно, докато гледал как муха пълзи по стена. Избирането на име на персонажа обаче му отнело много време - дали да се казва Флаймен или Москитомен?

"Тогава заключих, че Спайдърмен наистина звучи добре", си припомни Лий. Авторът на комикси искал да създаде нещо ново. Затова си казал, че персонажът му ще е младеж, който има лични проблеми.

Той няма да разполага с достатъчно пари, ще живее с болната си леля, която се нуждае от лекарства и за която трябва да се грижи. Освен това ще трябва да води битки с лошите.

Когато представил хрумването си пред издателя си, получил следния отговор: "Стан, това е най-лошата идея, която някога съм чувал. Супергероят е човек в зряла възраст, който не може да си позволи да има проблеми. Освен това хората се отвращават от паяци. Не може и дума става персонажът да се казва Спайдърмен".

Все пак му било разрешено през 1962 г. да публикува комиксите си за Спайдърмен в последната от поредица книжки с комикси. "Един месец по-късно, когато данните за продажбите бяха известни, издателят ми дойде в офиса ми и ми каза: "Спомняш ли си за персонажа, който и двамата толкова много харесахме? Нека направим серия комикси", разказа Лий.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Всеки който иска мир на ЗЕМЯТА трябва да е като Спайдърмен.