Last news in Fakti

28 Юни, 2018 17:07 4 545 3

STAR WARS под натиск от феновете (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • кели мари тран-
  • междузвездни войни-
  • star wars-
  • джин ерсо

Новите филми от сагата разкриват тъмната страна на някои почитатели

STAR WARS под натиск от феновете (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: Shutterstock

Освен че представят битки с лазерни мечове, междузвездното пространство и вечната борба между доброто и злото, новите филми от поредицата STAR WARS си поставиха за цел да разнообразят актьорския състав на космическата сага, след като в първите две трилогии от нея почти всички актьори са бели мъже, съобщи AFP.

"Rogue One", "Силата се пробужда", "Соло" и "Последните джедаи" събраха огромни приходи, като редица главни роли, включително на Рей, Фин и Джин Ерсо, бяха поверени на жени и цветнокожи. Това решение на компанията Disney обаче разкри тъмната страна на част от феновете, които с всички сили се противопоставяха на промените в любимата им поредица.

"Ще е несправедливо да се каже, че STAR WARS има проблеми с феновете си, но сагата действително има проблем с белите мъже, които са нейни фенове", заяви кинокритикът Кейли Доналдсън. Тези поклонници, някои от които са расисти и женомразци, са ядосани, че любимият им космически свят не е посветен единствено на тях.

STAR WARS под натиск от феновете (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Последните джедаи" е критикуван, че популяризира прогресивни политически ценности и унищожава свързаната със сагата митология. Белите актьори Марк Хамил, Адам Драйвър и Донал Глийсън избегнаха критиките, но американската актриса с виетнамски произход Кели Мари Тран бе обект на язвителни забележки в социалните мрежи.

STAR WARS под натиск от феновете (ВИДЕО+СНИМКИ)

Тран, която се превъплъщава в образа на Роуз Тико, по-рано този месец закри страницата си в Instagram, за да сложи край на истинско расистко и сексистко киберпреследване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цоле

    6 3 Отговор
    вече не това което беше
  • 2 блато

    5 0 Отговор
    мен ме отказаха от поредицата и не ми пречи че има цветнокожи във филма. Пречи ми че го превърнаха в тийн сапунка.
  • 3 Хаии

    4 1 Отговор
    А тия не се ли се замисляли, че може би това е расизъм към белите мъже?