Last news in Fakti

12 Февруари, 2019 16:15 1 731 6

Хан Соло порица Тръмп

  • харисън форд-
  • доналд тръмп

Актьорът Харисън Форд се скара на политиците, които омаловажават науката

Хан Соло порица Тръмп - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Харисън Форд апелира да бъдат защитени океаните, като разкритикува политиците, които "отричат или омаловажават науката", съобщи АР.

Актьорът, известен с ролите си в "Междузвездни войни" и "Индиана Джоунс", подчерта колко важно е да бъдат известни последиците от климатичните промени върху света в реч през последния ден на световна правителствена среща на върха в Дубай.

Макар и да не спомена името на Доналд Тръмп, Форд явно имаше предвид американския президент в началото на изказването си.

"По целия свят ръководители - включително и в собствената ми държава, за да запазят положението и статуквото си, отричат или омаловажават науката - каза Харисън. - Те са от грешната страна на историята".

Доналд Тръмп многократно е критикувал идеята за климатичните промени, въпреки че тя е подкрепена от много изследвания, научни организации и учени. Той често дава примери от конкретни метеорологични явления, когато говори за климат - дългосрочно понятие.

Харисън Форд отдавна подкрепя опазването на околната среда. Преди да се качи на сцената, домакините показаха озвучен от него видеоклип "Природата говори", заснет за организацията за опазване на околната среда "Консървейшън интернешънъл".

Хан Соло порица Тръмп

Актьорът призова правителствата да разчитат на "солидна наука", когато очертават политиката си.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    10 0 Отговор
    И този ли? То май не остана актьор на страната на Дони!

    Коментиран от #2

  • 2 Сречко

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пеньо":

    Само баце Клинт!

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Сречко":

    Той Клинт е взел-дал. Дони говори само глупости и да, намаля цените за кратно, но после какво ще стане, не казва. Защо ли? Ето, консумацията в Китай се сви и всички автопроизводители бележат сериозни спадове, какво като са вдигнали краткотрайно доходите от мита, след като скоро ще се наложи да затварят заводи. Защо американските коли са купувани? Защото са евтини и мощни, не притежават нито лукс, нито качество, но получаваш много за парите си. Следователно с вдигане на цените чрез мита търсенето секва и към момента ГМ закрива заводи, не един или два. Дони съсипа и държавните служители, макар че те нямаха вина. Говори глупости за глобалното затопляне. Рейтингът му е паднал до земята. Грози го импийчмънт ако продължи така.
  • 4 Бачо Киро

    3 0 Отговор
    Слушайте Индиана Джоунс ака Хан Соло, човекът е археолог, открил е всички неоткрити неща като кристални черепи, сърцето на Кали Ма, а после ги е продал в далечни галактики като контрабандист с Хилядолетния сокол ...
    Бе ясно, че Тръмп е шматка, ма като вземе всеки актьор дето не може да си намери задника без асистент с джипиес да дава акъл, все едно има всеки от тях поне по два нобела за открития по физика ...
  • 5 Баце

    1 0 Отговор
    Бай Дончо в Твитер: МЕСТЯ !
  • 6 Коментара

    1 0 Отговор
    На мен лично по ми прилча на Индиана Джоунс, ама всеки има право на мнение....що се излагате така?!