Last news in Fakti

14 Февруари, 2020 18:11 1 820 0

Банкси с романтична изненада към света (СНИМКА)

  • банкси-
  • романтична изненада-
  • свети валентин-
  • творба-
  • графити-
  • уличен артист-
  • бристол-
  • banksy

Новата творба на известният анонимен творец се намира в родния му град

Банкси с романтична изненада към света (СНИМКА) - 1
Снимка Архив: EPA/БГНЕС

Британският художник на графити Банкси (Banksy) нарисува ново произведение малко преди днешния ден на влюбените "Свети Валентин".

Творбата на анонимния артист се появи на стена в родния му град Бристол и изобразява малко момиче, което стреля с прашка и червени пръски, направени от листенца на изкуствени цветя.

Банкси, който никога не е разкривал самоличността си, публикува снимки на "любовното послание" в страницата си в Instagram.

Момиченцето e нарисувано върху фасадата на къща в квартал "Бартън хил".

Според някои детето е със забрадка, според други е сложило качулка на главата си, но без съмнение е улучило с прашката си яркочервеният обект над главата си, който се е пръснал на хиляди парчета.

Наподобяващо, пръски кръв, червеното петно е направено от множество червени пластмасови листа и цветя.

Графитите на Банкси са прочути по цял свят, защото най-често целят да привлекат вниманието на обществото към различни социални и обществени проблеми или са призив за справедливост.

Основен похват на художника е, да добавя мрачни и зловещи елементи към привидно ведри сцени.

През декември Банкси насочи вниманието към тежкия живот на бездомните, като нарисува в Бирмингам два летящи северни елена, които вместо шейна, теглят пейка, на която спи истински бездомник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА