Last news in Fakti

28 Юни, 2020 16:12 1 883 3

Боливуд подновява снимките

  • боливуд-
  • снимки-
  • коронавирус-
  • предпазни мерки-
  • филми-
  • индия

Предпазните мерки обаче, са драстични и ще затруднят режисьорите

Боливуд подновява снимките - 1
Снимка: shutterstock

Боливуд подновява снимките на филми, но без сцени със сватби и боеве, а и с възрастови ограничения, съобщават международните информационни агенции.

Споразумение между трите големи индийски организации в кино индустрията от днес слага край на прекратяването на снимките, влязло в сила в края на март заради пандемията от новия коронавирус.

Правителството вече разреши снимките да бъдат подновени с разхлабването на ограничителните мерки. Актьори, продуценти и технически персонал обаче продължиха преговорите за по-безопасна работа.

Представители на сектора казаха, че са разрешили останалите проблеми, сред които и медицински застраховки за целите екипи. Предпазните мерки обаче са драстични и ще затруднят режисьорите. Забранено им е например да снимат батални сцени, като и сватби, а те са така характерни за боливудските филми.

Актьорите над 65 години също нямат право да бъдат на снимачните площадки. Това оставя по домовете им някои от най-големите звезди на индийското кино, като 77-годишния Амитабх Бачан.

Също така не са позволени сцените с целувки и прегръдки. Това ще е завръщане към консервативните нрави от 80-те години на миналия век, когато цветя символизираха любовните сцени, предава БТА.

Продуцентите трябва да осигурят лекар, медицинска сестра и линейка на снимачните площадки.

Инструкциите от индийската Гилдия на продуцентите изискват актьорите да се гримират и да правят прическите си у дома.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гешо

    4 0 Отговор
    Оффф, най-после!Не съм мигнал вече 3 месеца.Днес ще се наспя в трепетно очакване.Новина!
  • 2 Anonim

    3 0 Отговор
    Да снимат и бг сериял
  • 3 да де

    1 0 Отговор
    Севда тв. също очаквайте новите записи скоро време.