Last news in Fakti

3 Юли, 2020 15:10 1 829 2

Джони Деп отново застава пред съда

  • джони деп-
  • развод-
  • насилие-
  • съд-
  • дело-
  • таблоид-
  • клевета

Актьорът ще се изправи срещу таблоида The Sun за клевета

Джони Деп отново застава пред съда - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Британското правосъдие позволи на американския актьор Джони Деп да проведе дело срещу таблоида "The Sun" за клевета. В своя статия изданието го описа като съпруг-насилник, предадоха световните агенции.

Властите дадоха зелена светлина на съдебния процес, който ще стартира още предстоящия вторник. Звездата от "Карибски пирати" заведе дело срещу британския вестник и неговия собственик "Нюз груп корпорейшън" за статия, публикувана през април 2018 година, твърдяща че той е нанесъл побой на тогавашната си съпруга - актрисата Амбър Хърд.

Двойката премина през бурен развод след кратък брак в началото на 2017 година. Те бяха женени за малко повече от година. Тогава 34-годишната актриса се оплака от преживени "години на насилие" над нея, които били както от физическо, така и от психологическо естество. Още тогава Джони Деп отрече твърденията, но вредата вече беше сторена. 

В аудио записи от разговори помежду им, проведени по време на връзката им, стана ясно, че всъщност насилникът в семейството е била самата Амбър. Тя многократно посягала на Деп и го е тормозила психически, докато той не ѝ е отвръщал със същото.

Съдебният процес трябва да стартира във вторник пред Върховния съд в Лондон, като за свидетели са призовани самият Деп, както и бившите му приятелки Уинона Райдър и Ванеса Паради. Предвидено за средата на март, разглеждането на делото беше отложено заради пандемията от коронавируса и сега е предвидено да продължи няколко седмици.

До последния момент адвокатите на таблоида се опитваха да получат отхвърляне на съдебния иск за клевета от страна на правосъдието, защото според тях Деп не бил спазил съдебно разпореждане. Според тази съдебна заповед, актьорът е трябвало да разкрие поредица от съобщения, чрез които той бил пожелал да бъде снабден с наркотици чрез свой помощник, докато пребивавал в Австралия, предава dariknews.bg.

След като в понеделник съдията Андрю Никол констатира, че разпореждането не е било изпълнено, той не санкционира Деп и позволи да бъде даден ход на съдебното производство във вторник.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 hmhmhm

    4 2 Отговор
    Браво , Джони - истината да излезе !
  • 2 Гъдю Гъдев

    1 0 Отговор
    Заглавието е обратното на съдържанието