Last news in Fakti

27 Юли, 2020 14:10 1 524 2

Банкси дари картини за благотворителен търг

  • banksy-
  • благотворителност-
  • благотворителен търг-
  • банкси-
  • стрийт арт-
  • от рембранд до рихтер

Някои от дарените произведения са оценени на 1,2 млн британски лири

Банкси дари картини за благотворителен търг - 1
Снимка архив: ЕРА/БГНЕС

Банкси - един от най-влиятелните и запомнящи се улични артисти - дари картини за благотворителен търг.

Приходите от продажбата на произведенията на известния британец с неизвестна самоличност, ще отидат за подобряване на болничните условия и закупуване на оборудване за болницата във Витлеем.

Търгът ще се проведе на 28 юли под мотото: "От Рембранд до Рихтер".

Триптихът на Банкси, наречен "Изглед на Средиземно море, 2017", по предварителна оценка струва между 800 000 и 1,2 милиона лири стерлинги.

Картините са в стила на романтичните морски пейзажи от 19 век, с изключение на модерните спасителни жилетки. Това е препратка към кризата от последните години с бежанци, които загиват при опит да преминат през Средиземно море по всякакъв възможен начин, за да стигнат до Европа.

Преди това трите картини висяха във фоайето на хотела, който Банкси отвори през 2017 г. срещу стената, разделяща Израел и Палестина.

Хотелът, наречен The Walled Off Hotel, разполага с 10 стаи, всяка от които е украсена с произведенията на един от най-известните графити художници в света.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 'ах туй ми 5

    0 0 Отговор
    "произведенията на известния британец с неизвестна самоличност"

    Коментиран от #2

  • 2 Бански на лалетата

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "'ах туй ми 5":

    Да бе!!!! Истина е, има филм!!!!! И аз се чудя как така, Той бил станал известен и още повече "милионер" с творчеството си но никой не знае кой е!!!!! Как става????? Как му дават Парата???