14 Октомври, 2021 11:17 6 596 3

Южнокорейският "Squid Game" стана най-гледаната продукция на Нетфликс

  • южна корея-
  • нетфликс-
  • игра на калмари-
  • squid game-
  • сериал-
  • драма-
  • рекорд-
  • трилър

Азиатският сериал покори невероятни върхове в телевизията

Южнокорейският сериал "Игра на калмари" (Squid Game) стана най-популярната продукция на Netflix за всички времена. Поредицата успя да привлече интереса на 111 милиона зрители само за четири седмици. Драмата се излъчва от 17 септември, като стрийминг платформата я пусна едновременно в целия свят.

Сериалът разказва за съдбата на 456 души с различна житейска история, но всеки от тях е затънал в дългове. Те се включват в състезание с традиционни детски игри с награден фонд от 45,6 милиарда вона (33 милиона евро). Всеки загубил бива убиван,а до финалът може да стигне само един.

Досега рекордът за най-много зрители държеше сериалът "Бриджъртън", който в първите четири седмици от излизането си в края на декември 2019 г. успя да привлече интереса на 82 милиона зрители. Той е базиран на серията романи, разглеждаща интригите в британското общество в началото на деветнадесети век на фона на романтичните истории на членовете на семейство Бриджъртън.

Данните, публикувани от Netflix, отчитат всички акаунти, гледащи епизод от дадена продукция в продължение на поне две минути. Те не подлежат на проверка от трети страни, както се прави при измерванията на аудиторията за традиционната телевизия.

Феноменът "Игра на калмари" е предното доказателство за нарастващото влияние на Южна Корея върху световната култура, предава БТА. Преди това кей-поп сензацията BTS завладя световната музикалната сцена, а социалната драма "Паразит" беше отличена с наградата "Оскар".

Тази вълна вероятно няма да отшуми скоро: през февруари Netflix обяви, че планира да инвестира 500 милиона щатски долара (432 милиона евро) само тази година в сериали и филми, произведени в Южна Корея.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 GGG

    4 2 Отговор
    Прилича малко на "Убийствен пъзел"

    Коментиран от #3

  • 2 ТаУмВзе

    9 2 Отговор
    После защо има масови Разстрели?
  • 3 devil

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "GGG":

    Вчера го гледах 4 епизода от 6 онлаин ,измислен само превъртах напред