Last news in Fakti

19 Октомври, 2022 11:40 1 755 0

Известни арабски автори ще представят 200 културни дейности на Международния панаир на книгата в Шарджа

  • ирак-
  • саудитска арабия -
  • алжир-
  • арабския свят-
  • международния панаир на книгата -
  • шарджа-
  • обединените арабски емирства

Група от именити арабски автори, интелектуалци, поети и артисти, които са и носители на награди, ще се срещнат със своите почитатели и ще ръководят голямо разнообразие от събития на 41-ия Международен панаир на книгата в Шарджа

Известни арабски автори ще представят 200 културни дейности на Международния панаир на книгата в Шарджа - 1
Снимка: Shutterstock

Група от именити арабски автори, интелектуалци, поети и артисти, които са и носители на награди, ще се срещнат със своите почитатели и ще ръководят голямо разнообразие от събития на предстоящия 41-ви годишен Международен панаир на книгата в Шарджа, предаде информационната агенция на Обединените арабски емирства – УАМ.

Панаирът се организира от службата по книгоиздаване в Шарджа и ще се проведе в „Шарджа експо център“ от 2 до 13 ноември. Тази година събитието се отбелязва под надслов „Разпространете словото“.

Изявените гости ще ръководят богата културна програма от 200 дейности, които включват дискусии, семинари, както и литературно четене. Литераторите ще се опитат да подчертаят своя творчески и житейски път, както и знанията и опита си в различни литературни и нехудожествени жанрове.

В събитието ще участват представители от Ирак, Саудитска Арабия и Алжир, както и от голяма част от арабския свят.

Източник: БТА


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА