Last news in Fakti

10 Януари, 2024 13:58 1 775 6

Гръцката звезда Триандафилос ще пее в Зала 1 на НДК

  • триандафилос-
  • гръцки певец-
  • концерт-
  • ндк-
  • софия-
  • зала 1

Изпълнителят ще гостува в София на 6 март тази година

Един от най-популярните гръцки изпълнители, Триандафилос, пристига у нас на 6 март 2024 за концерт в София. Придружен от своя бенд, той ще изпълни на живо най-популярните си песни, пренасяйки гръцката атмосфера в българската столица с летни хитове като Se Perno Gia Na Sou Po, позната у нас като големия хит „По, по, по“ и Spao Ta Rologia. Концертът в Зала 1 на НДК е в памет на любимата гръцка звезда, която загина в края на миналата година – Василис Карас, а участие в него, ще вземат музиканти, които са били на една сцена с легендарния изпълнител.

Билетите влизат в продажба днес в мрежата на ticketstation.bg и стартират от 44 лв.

Триандафилос Хадзиниколау е родом от Родос, където едва на 8-годишна възраст започва да взема уроци по пиано, което е основната причина години по-късно да избере музиката пред футболната кариера. На 19 години той заминава за Атина, насърчаван от композиторът и текстописец Тодорис Макридис и още на следващата година издава първия си самостоятелен албум Vlepo Kati Onira.

След първата си златна плоча, Триандафилос се цели още по-високо и вторият му албум успява да изпъкне и донесе платинен статут за много кратко време. Първите години на новото хилядолетие носят на музиканта хит след хит, а той продължава да се радва на успехи и до днес. През 2008 излиза Sto Diko Mou Stathmo, 2020 - Adrenalini, 2022 - Se Perno Gia Na Sou Po, а през 2023 – записва хитовите дуетни парчета Argouses и Boom Boom.

В допълнение към личната си дискография, Триандафилос е съставил повечето от песните от първите два албума на Наташа Теодориду, също – оценени с платина. Пял е на една сцена и с други известни изпълнители като Василис Карас, Левтерис Пандазис, Кети Гарби, Ламбис Ливиератос, Дионисис Схинас, Ирини Меркури и Андонис Вардис.

Четири от десетте албума на Триандафилос са платинени или златни. Въпреки това, изпълнителят дава възможност на своите фенове да го опознаят като човек в друга светлина, когато през 2021г. се включва в риалити предаването Сървайвър и става още по-популярен. В момента Триандафилос работи над парче, на което той самият е композитор и няма търпение да го представи пред своята публика и в София на 6 март догодина.

„Ще продължавам да радвам почитателите си в България с все по-добри и запомнящи се песни и концерти“, споделя гръцкият изпълнител специално за своите фенове у нас.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха ха

    5 1 Отговор
    коя е тази гейка !?

    Коментиран от #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Идън

    2 0 Отговор
    Заглавието на песента на Триандафилос ,, Se Perno Gia Na Sou Po,, -,,Звъня ти за да ти кажа,, e подобно на,, Обаждам се да ти кажа, че те обичам на Стиви Уондър- и целият текст е издържан. За съжаление мое текстът на Азис и Галена забива в съвсев друга посока- чалга лирик-,,Пия,пия и се наливам- като куче се напивам,,...
  • 4 Гост

    4 0 Отговор
    Звезда е за любителите на гръцко.
  • 5 Карамфилос

    0 0 Отговор
    Ми няма да отида да слушам Трендафилос.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.