Last news in Fakti

10 Юни, 2024 17:09 674

София приветства участници от 33 града в Националната SmartyKids олимпиада по Ментална аритметика

  • smartykids олимпиада-
  • ментална аритметика

Столицата става културен център на детския потенциал на 29 и 30 юни

Най-вълнуващото събитие в мрежата на SmartyKids предстои съвсем скоро!

На 29 и 30 юни 2024 г. София ще бъде домакин на Националната SmartyKids олимпиада по ментална аритметика. Събитието ще се проведе в Гранд хотел Милениум и ще събере на едно място 341 деца на възраст между 5 и 14 години, за да демонстрират своите умения и знания в менталната аритметика.

Къде: Хотел Милениум, София (Бална зала „Милениум гранд“)

Българчета от 33 града в страната ще се включат във вълнуващата надпревара.

Освен от центрове в България, тази година сме щастливи да посрещнем и 4 деца от SmartyKids центъра ни в Скопие.

Благодарим на нашите партньори от Уча.се, Roshen, Smart organic и Клевър Бук за подкрепата!

Те, заедно с нас, вярват в силата на образованието и развитието на децата на България.

Водещ на олимпиада ще бъде Бойко Кръстанов – добре познат актьор и ТВ водещ, който е известен с множество роли от театъра, киното и телевизията! Може би го познавате от образователното предаване “Това го знам”, участвал също и в хитови продукции като сериалите “Стъклен дом”, “Под прикритие”, “Съни Бийч” и други.

Всички участници ще имат възможност да се запознаят лично и със Смарти (героят в геймификацията), благодарение на специалния талисман, който ще ги съпътства и подкрепя през двата дни на събитието.

Ето я и предварителната програма на събитието:

Събота, 29 юни 2024 г.

9:00 – 10:00 – Регистрация във фоайето пред зала Милениум Гранд

9:45 – 10:15 – Настаняване на участниците в залата

10:15 – 11:00 – Официално откриване и провеждане на състезанието


Неделя, 30 юни 2024 г.


9:00 – 9:30 – Настаняване на гостите в залата

9:30 – 13:00 – Церемония по награждаване на участниците

SmartyKids е водеща международна мрежа от детски образователни центрове, с над 400 центъра в 8 държави. В България 79 SmartyKids центъра работят с деца на възраст от 4 до 14 години, предлагайки курсове по ментална аритметика, увлекателна математика, бързо четене, финансова грамотност и красив почерк.

Методиките на SmartyKids включват признати световни практики на преподаване и подходи за интелектуално развитие при децата. Екипът от преподаватели се стреми да направи процеса на обучение толкова увлекателен, че детето напълно да се отдаде на играта, същевременно разгръщайки своя интелектуален потенциал.

Заниманията по ментална аритметика влияят върху цялостното развитие на детето и не са тясно насочени само към математическите му умения. Ползите от изучаването на ментална аритметика са: подобряване на концентрацията и паметта, развитие на аналитичното мислене на детето, увеличаване скоростта на възприемане на информация, развитие на творческото мислене, самостоятелност и увереност.


Повече информация за SmartyKids и центровете им в България може да намерите на следния линк: https://smarty-kids.bg/contacts.