Last news in Fakti

29 Март, 2014 14:31 3 296 0

Режисьорът Крум Филипов става шеф на възстановения Родопски драматичен театър

  • крум филипов-
  • режисьор-
  • родопския драматичен театър-
  • смолян-
  • възстановен-
  • "икар"-
  • директор

Смолянската трупа се възстановява, след като по времето на Рашидов бе прехвърлена в Пловдив

Режисьорът Крум Филипов става шеф на възстановения Родопски драматичен театър - 1
Крум Филипов

Режисьорът Крум Филипов ще бъде новият директор на Родопския драматичен театър в Смолян, който наскоро бе възстановен от МС и с усилията на Съюза на артистите в България - нещо, което бе отчетено като успех в дейността му и на тържественото връчване на наградите "Икар" в Световния ден на театъра.

Информацията е получена лично от Филипов, който ще пристигне в Смолян на 3 април, за да се срещне с актьорите от града, като има и идея кого да покани да се включи в новата трупа на Родопския драматичен театър, уточни за "Фокус" директорът на театралната сграда Адриан Петров.

На тази среща новият театрален шеф ще представи виждането си за това как трябва да започне дейността си новата трупа и какви заглавия ще се реализират в самото начало. Ден преди това той трябва да подпише своя договор в Министерството на културата.

„Това означава, че вече нещата са в напреднала фаза и съвсем скоро проектът може да стартира”, каза Петров. Крум Филипов временно ще изпълнява тази длъжност до провеждането на конкурс за директор на театъра.

Припомняме, че Смолянският театър бе закрит и превърнат във филиал на Пловдивския по време на културния министър от кабинета на ГЕРБ Вежди Рашидов, въпреки че в този ключов регион необходимостта от съществуване и развитие на български културни институции е от особено значение.

Крум Филипов е роден през 1969 г. в Смолян и е възпитаник на проф. Иван Добечв в НАТФИЗ. Освен режисьор е поет и писател. Автор е на множество театрални постановки и филми, вкл. от поредицата "Умно село" на БНТ - за художниците Кольо Карамфилов и Ясен Гюзелев, за издателката Божана Апостолова и др.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА