14 Август, 2015 20:05 1 292 0

Още един човек от град Рила е с положителни показатели за бруцелоза

  • бруцелоза-
  • рила-
  • кози-
  • овци

С положителни показатели за бруцелоза е още един човек от град Рила. С него общият брой на заразените в общината вече е 28, поясни пред БНР доктор Илияна Кръстева от Регионалната здравна инспекция в Кюстендил.

Новият заболял е от град Рила, като както той, така и останалите заразени, се лекуват в столична клиника. Взети са били над 550 проби от хора на различна възраст в общината в изпълнение на заповед на Виктор Янев, областен управител на Кюстендил.

Заради църковния празник Успение Богородично от 15 август до 18.00 часа на 16 август в посока Рилския манастир е въведен денонощен пропускателен режим на преминаване. На входа на град Рила има изграден контролен пункт, където екипи от полицията, ветеринарни специалисти и представители на общината ще спират всяка кола и ще проверяват за транспортиране на животни за дарения или сурово месо, на които не е направена задължителна проба за бруцелоза.

Към момента няма постъпили сигнали за нарушение на наложените забрани във връзка с празника, както и няма постъпили животни за дарение, допълни началникът на РУП в Рила старши инспектор Иван Кавлачки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА