Last news in Fakti

14 Август, 2016 01:15 8 411 10

Как да откажем цигарите веднъж завинаги?

  • как-
  • откажем-
  • цигари-
  • завинаги-
  • пушене-
  • съвети

Лошият навик се преборва със силна воля и много усилия, но това не трябва да ви обезкуражава, а напротив

Как да откажем цигарите веднъж завинаги? - 1
Снимка: БТА/АР

Тютюнопушенето е навик, който доста трудно може да бъде изкоренен. Това обаче не бива да ви демотивира, ако сте достигнали до етап, в който искате да спрете изцяло цигарите. Ето няколко съвета, с чиято помощ може да се откажете от тютюнопушенето окончателно.

Ако искате да откажете цигарите, първото нещо, което трябва да направите е да го решите наистина. Няма смисъл „просто да опитвате”, вие трябва да се непоколебими и сигурни, че това ще се случи на всяка цена. Настройката и силната воля са от голямо значение.

Може да опитате да преборите тютюнопушенето с акупунктура. Електронните цигари също станаха доста популярни, но за тях мненията са противоречиви. Бихте могли да опитате и с никотинови лепенки, а що се отнася до облекчаването на апетита – тук на помощ идват дъвките. Само не забравяйте, че каквито и методи да изберете – те са само средства за постигане на крайната цел. Постарайте се да не се сдобиете с нов лош навик, борейки се с цигарите.

Отказването на цигарите се превръща в мисия невъзможна, ако продължавате да сте заобиколени от едни и същи хора, които също са пушачи. Безброй много са случаите, когато хора са пропушили именно заради влиянието на своите приятели. За да преодолеете тази трудност, за известен период от време спрете да се виждате с пушачите около себе си – ако те наистина са ви близки, няма да ви се разсърдят и ще оценят вашите усилия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коко

    1 0 Отговор
    Аз опитах с никотинови лепенки, но те за съжаление много трудно се палят и почти не горят.
  • 2 волен сидеров

    0 2 Отговор
    ако си пушил цял живот-не е здравословно да се спират рязко -голям стрес е за организма и ще си отидите за 4-5 години,а ако продължите да пушите всичко е организъм и Божа работа.
    на такива статии просто ....абе ....добре си пълнят страниците и балъци колкото искаш-то е неизбежно де...
  • 3 Гост

    1 0 Отговор
    И аз да се оплача ! Също както - КОКО, ДЪВКИТЕ не искат да се запалят ! Не си взимайте !
  • 4 ННННН

    1 0 Отговор
    ПУШЕТЕ ТРОВЕТЕ СЕ. ...

    Коментиран от #9, #10

  • 5 Чиба

    0 1 Отговор
    Ето ви един прост начин, да се откажат цигарите. Става само отведнъж, не с компромиси! Ако очаквате да се ограничите на три четири цигари и тогава да ги откажете, я стане я не? Но моят метод е сигурен - опит. Аз бях музикант, ходихф по кръчми и там всичко живо пушеше, а аз барабар Петка, с мъжете - както е лафа. даже докато ми викаха наздраве, пиех повече от пияндурниците, ама как да им откажеш, като ти даваха пара да свириш?? Ако му откажеш наздравица, нема да стъпе и да дава. И аз се чудех как не съм пукнал от алкохол, макар да не го харесвам като нещо за пиене. Но идеята е проста - представяте си, че цигарата е месечната ви заплатка и бонуси и сте я свили на фас и ще я изпушите. И си представяте, че утре нема пари за кааве, за тъщата, за булчето, за чааветата и да идете да пиете по една бира! Е, два три пъти като го направите, сами ще оставите фасовете. Ако дечата и леба не ви стимулират виртуално, то крясъците на булчето и тъщата ще ви накарат обезателно да оставите фасовете.... Аз немам тъща, но гаджето бе оперна фенка и виеше като коьот с фалцет. И суперзаглушител не може те защити от такъв вой. даже един път като бяхме на разходка, чакалите взеха да вият привечер и тя реши да ги наподоби. Не зная какво беше това гласишще, н като зави уж като чакал, повече не се обадиха... Един ден, докато репетирахме с другите си представих, че мацката ми сек ара с тоя фалцет...цял час. Оттогава не запалих и фас...
  • 6 Роман Ценов

    0 0 Отговор
    Глупава статия.
  • 7 ЕТО КАК

    0 0 Отговор
    Аз ги отказах благодарение на този пич.
    http://vbox7.com/play:4d4f1dc8

    Алън Кар - "Не пуша вече"
  • 8 ххх

    0 0 Отговор
    Пуших 10 години (последните 5 от тях кутия на ден не ми стигаше).
    Напих се с приятели един петък и цяла събота бях в леглото. Нито съм ял, нито съм пушил, само вода ми се пиеше. В неделя вече се бях освестил и осъзнах, че не съм пушил 24 часа. Реших на инат да видя колко време ще издържа. И така ги спрях. Това беше на 10-ти Януари 2008 год. В последствие жена ми (по онова време още се гаджосвахме) също ги спря, но на нея й отне повече време, а и заради мен тя не пушеше вкъщи.
    Първите 6 месеца ми се пушеше, а тютюнджиската кашлица си я имах още 2 години, нищо че не пушех.
    Сега паля на нова година по една пура и това е. Давам си сметка че голяма част от пушачите просто не помнят какво е да си непушач, какво е да не ти вонят дрехите и устата, да не са ти жълти пръстите, да не кашляш като асматик сутрин и куп други неприятни неща.
    Разбира се всеки има право да избира, бил съм пушач и знам какво е да запалиш с кафе или след като си хапнал, но е грозно че забраната за тютюнопушене не се спазва. Поне в заведенията за хранене трябва да не се пуши.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Коча

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "ННННН":

    И ти , ще умреш никой не е избягал от тази орисия!