Last news in Fakti

2 Януари, 2017 21:08 1 699 0

Световен рекорд по приходи в кината (Видео)

  • боксофис-
  • филми-
  • приходи

"Дисни" има шест филма сред 10-те с най-големи печалби в Северна Америка през 2016 г.

Прожекциите на филми в киносалоните в Северна Америка донесоха рекордните приходи от 11,4 милиарда долара, съобщи Си Ен Ен. Предишният рекорд от 11,14 милиарда беше поставен през 2015 г.

На първо място сред поредицата от блокбастъри през 2016 г. е "Търсенето на Дори" с приходи от 486,3 милиона долара от продажба на билети в САЩ и Канада.

Втори е "Rogue One: История от Междузвездни войни", но той беше пуснат по екраните чак на 16 декември и още се радва на голям интерес.

"Дисни" има шест филма сред 10-те с най-големи печалби в Северна Америка през 2016 г., включително и всичките в челната тройка, която включва и "Първият отмъстител: Войната на героите", чиито приходи са 408 милиона долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА