3 Април, 2017 17:10 3 933 1

Морган Фрийман: Пол Нюман ме спаси от кариера на таксиджия

  • морган фрийман-
  • пол нюман-
  • таксиджия-
  • шофьор на такси-
  • ню йорк-
  • актьор-
  • кариера

Холивудската легенда помогнала на младия актьор да пробие

Морган Фрийман: Пол Нюман ме спаси от кариера на таксиджия - 1
Снимка : shutterstock

Холивудски актьор Морган Фрийман бил на път да се откаже от мечтата си да стане актьор и да поеме професията на нюйоркски таксиджия, но бил спрян. Провидението се намесило, изпращайки великият Пол Нюман на помощ. Това разказа самият Фрийман, който никога няма да забрави какво е направил синеокият му ментор на времето, цитиран от сайта „Контактмюзик“.

Носителят на Оскар признава, че бил готов да преглътне гордостта си и да седне зад волана на жълтото такси, за да кръстосва улиците на Ню Йорк, когато холивудската легенда се изпречила на пътя му. Пол Нюман му помогнал да пробие в света на киното.

Заради притеснения и неувереност Фрийман бил взел решение, да се откаже от мечтата за големия екран и да поиска лиценз за шофьор. Но преди да успее да подаде документи, ненадейно получил предложение от Пол Нюман за участие във филма "Хари и синът му".

В лентата от 1984 година, Фрийман влиза в ролята на Сиемановски и само пет години по-късно има роли в класики като "Да возиш мис Дейзи" и "Глория".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 циганчето

    7 4 Отговор
    И ВСЕ ПАК АКО СЕ РОДИШ В СТОЛЮПИНОВО СИ ХАСАН ЦИГАНЧЕТО НО. АКО СЕ РОДИШ В ШОУТО НА СЛАВИ СИ ГОСПОДИН ХАНДРЕЕВ.