Last news in Fakti

30 Май, 2017 16:19 3 395 3

Извънземни микроби живеят на МКС?

  • извънземни-
  • микроби-
  • микроорганизми-
  • космос-
  • прах-
  • биологичен материал-
  • пренасят-
  • мкс-
  • роскосмос

Организмите са били открити по външната страна на орбиталната станция

Извънземни микроби живеят на МКС? - 1
Снимка: shutterstock

Дали съществува и друг живот във Вселената, освен този, зародил се и еволюирал на родната ни планета? Отговорът на този знаменит въпрос може би се крие под носа ни.

Руската агенция за космически изследвания "Роскосмос" наскоро излезе с официално съобщение, в което заяви, че микроорганизми с извънземен произход може би отдавна обитават външната страна на Международната космическа станция

Според експертите, микрометеоритите и праховите частици от кометите, които попадат върху повърхността на МКС, могат да съдържат биогенно вещество, с извънземен произход, в естествен вид. "Ето защо повърхността на МКС е едно уникално и леснодостъпно място, по което, заедно с космическия прахоляк, може да са се полепили и евентуални биологични елементи с извънземен произход", се казва в съобщението на Роскосмос".

Специалистите от водещия руски научен институт от ракетнокосмическия отрасъл ЦНИИмаш са стигнали до този извод благодарение на експеримента "Тест". По време на това космическо изследване, започнало през 2010 г., при излизането си в открития космос, астронавтите са събрали 19 проби прах от повърхността на станцията.

След изпращането им на Земята, те били подложени на подробен и внимателен анализ и проучвания, по време на които учените установили, че орбиталната станция може да е временно хранилище на биоматериал с извънземен произход.

Анализите на руските учени показват, че пред повече от половината време (60%) МКС се намира на пътя на поток от кометно вещество, което е напълно възможно да пренася биологичен материал от различни кътчета на Вселената.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    3 1 Отговор
    Добре де, предполагат и са вземали материали за изследване вече 7 години. Намерили ли са нещо или не са? Има ли биологичен материал изобщо и защо си мислят, че не е от Земята?

    Коментиран от #2

  • 2 Контра

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Morgoth":

    ТОООЧНО НА ТЕБЕ И ВЕДНАГА ША ТИ ДАДАТ ОТЧЕТ.
  • 3 Northian

    1 0 Отговор
    Според мен това е вярно но защо трябва като намерят веднага нещо свързано с тези Извънземни да споделят на външните хора според мен това не е редно