Last news in Fakti

2 Януари, 2012 11:48 4 351 2

Ракът на простатата свързан с пиенето на мляко

  • мляко-
  • рак-
  • рак на простатата

Учени от Исландия свързват риска от рак на простатата с употребата на мляко в детска възраст. В изследването са анкетирани и прегледани 2.3 мъже, родени в периода между 1907 и 1935 г., съобщи БГНЕС.

Изследователите се интересували колко често мъжете са пиели мляко през различните периоди от живота си. Било установено, че към 2009 г. у половината от участниците в изследването е установен рак на простатната жлеза.

При 371 души заболяването е било в късен стадий на развитие или при патолого-анатомическо изследването след смъртта на болния. Според резултатите от изследването, над 1 800 мъже са пиели ежедневно мляко в младежка възраст. Във втората група са влезли 462 души, които са пили по-рядко от веднъж на ден. Рискът от заболяване в първата група надхвърлил показателя на втората група 3.2 пъти.

През декември 2010 беше публикувана статия на британски учени, които свързват риска от рак на простатата с дължината на пръстите на ръката. Те са установили, че при мъжете, на които показалецът е по-дълъг от безименния пръст, ракът се развива с една трета по-рядко, отколкото у другите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    da pazi gospod
  • 2 мъжки род

    0 0 Отговор
    много интересно и любопитно-..."В изследването са анкетирани и прегледани......две цяло и три десети мъже",-едната трета до цялото число навярно не са били"мъже"-може би са се определили като леви,хетеро или пък дявол знае каква друга порода от ср.род,
    ед.число-нали сега то е много модерно........