Last news in Fakti

15 Януари, 2012 15:03 1 307 2

Жените предпочитат месото

  • жените-
  • месо-
  • сладко

Сладкото вече не се радва на такава почит сред дамите

Сладкото вече не се радва на такава почит сред дамите, както преди. Това стана ясно от проучване, проведено от диетолози и учени, цитирано от в. "Новинар".

Резултатите показват, че месото е изместило сладките изкушения от съзнанието на жените, а популярните доскоро морски дарове отстъпват пред сандвичите. Към списъка на най-предпочитаните храни се включват и макаронените изделия. Дамите ги предпочитат, защото са бързи и лесни за приготвяне, а освен това са и вкусни.

Любими сред плодовете са бананите и ягодите, а сред сладкишите – шоколадовата торта и паят.

Междувременно датски учени съобщиха, че от сладки с пълнеж се пълнее най-малко, тъй като намаляват апетита. Пълнежът пък създавал илюзия, че изяждате повече и ви става тежко. Експертите споделят още, че десертите, които съдържат сметана, кондензирано мляко, мед или конфитюр засищат по-бързо и задоволяват по-лесно желанието за сладко.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Чичо Скрудж

    0 0 Отговор