24 Януари, 2019 17:42 46 273 14

Митове и заблуди за секса в Япония

  • япония-
  • секс-
  • сексуален живот-
  • фетиш-
  • истина-
  • мит-
  • заблуда

Какво всъщност се случва със сексуалния живот на жителите на страната на изгряващото слънце?

Митове и заблуди за секса в Япония - 1
Снимка: Shutterstock

От много години се говори за отношението на японците към тялото и физическата близост, която те допускат. От там произлизат безброй стереотипи за японците, които на всичкото отгоре са и богато доукрасявани от туристите.

Изобилие от съдържание за възрастни, шокиращи фетиши, секс с тийнейджърки, потни извратеняци с игриви ръце на всяка крачка. Да някои от тези неща се срещат, но не в такъв мащаб, а и не толкова гротескно, както се говори, пише jenata.blitza.bg.

Тук разбиваме някои от митовете и заблудите, в които чужденците вярват за Япония.

Вярно ли е, че възрастта на съгласие в Япония е от 13-години?

Вярно е обаче, че има някои детайли, които се отнасят за определена префектура. С други думи, всъщност отношенията са разрешени, но само в случай между две непълнолетни деца и със съгласието на родителите. В случай на дълбоки чувства и / или бременност на тийнейджърката, тя може да се омъжи на 16-годишна възраст, но отново със съгласието на родителите, а за юношите възрастта е 18 години.

Когато японците навършват 20 години, те се считат за възрастни, а одобрението на родителите вече няма да бъде необходим фактор за изграждането на техните лични взаимоотношения с противоположния пол.

Вярно ли е, че в Япония има толкова голяма индустрия за възрастни?

Вярно е. Японската индустрия за възрастни е една от най-големите в света. И това се вижда не само в дисковете с филми, списания и игри за възрастни, които могат да бъдат закупени на много места, но и в изобилието на заведения и магазини с тематични продукти.

Но въпреки впечатляващата гама и разнообразие, самата индустрия за възрастни в Япония е различна от западната. Всичко тук не е изградено върху откровените голотии, а на провокация и възможността за воайорстване. Образите и недоизказаността са главната нишка в индустрията за възрастни в Япония.

Вярно ли е, че дори едно дете може да си купи хентай и филми за възрастни?

Не е вярно. Това се следи стриктно, така че закупуването на съдържание за възрастни е достъпно само за пълнолетни, т.е. след 20 години. Освен това, както показва практиката, японските тийнейджъри се срамуват твърде много, за да отидат в магазина и да си купят нещо подобно.

Вярно ли е, че в Япония всеки е обсебен от секс?

По ирония на съдбата не. И дори възрастта на съгласието от 13 години не означава, че моментът на влизане на японците в сексуален контакт ще се осъществи точно тогава. Средната възраст за придобиване на първи сексуален опит от японец е 18-20 години. Днес японците са на едно от челните места по най-ниска раждаемост, а нуждата от интимност намалява.

Трябва да се има предвид и връзката с физическата близост, по която японците се различават от западняците. В будизма и шинтоизма, които са често срещани в Япония, не се казва нищо лошо за физическата интимност, т.е. човек не трябва да изпитва никакви угризения на съвестта или срам.

Въпреки това, самият японски манталитет, изграден върху взаимно уважение и скромност, не им позволява да бъдат прекалено разчупени в желанията си. И ако добавите към това манията за работа и учене, липсата на свободно време и умората, си давате сметка защо японците нямат особено развит сексуален живот.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 26 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тъп

    42 17 Отговор
    ЯЯяяяяя.шнеле шнеле вундербааа.Убаво японче на кадрото.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Тестостерон

    55 17 Отговор
    Аз пък искам тройка с Корнелия Нинова и Елена Йончева ! Едната с мноо пари , а другата с повече от нея ! Ох котьооо ! ! !

    Коментиран от #4, #12

  • 4 Бай хой

    50 18 Отговор

    До коментар #3 от "Тестостерон":

    А кмета на Симитли пак винету ли ще плющи?
  • 5 Емигрант

    63 3 Отговор
    Японците си нямат цигани ,затова им е нисък приръста на населението

    Коментиран от #6

  • 6 Франки

    58 3 Отговор

    До коментар #5 от "Емигрант":

    Да им пратим нашите! И без това полза от тях няма! А самураите току-виж ги интегрирали - щом не върви някой от тях по правия път - режат му главата! 👽

    Коментиран от #14

  • 7 Ние вие той

    49 9 Отговор
    Само глупости пишете мъжаги .От японците можем само да се учиме страшно работлив народ и разбира се жънат успехи
  • 8 Истината

    21 16 Отговор
    Олеле, света вода ненапита, а :)
    Четете ИСТОРИЯ, СВЕТЪТ ЗНАЕ КАКВИ СА ЯПОНЦИТЕ!!!
    Такова развратно зверско извратено насилие и Римските императори не са си представяли дори!
    Колкото до прочутите им технологии - мисля всеки си пати от тях по света, та сме наясно.
    Добре, че е Китай, коренно различна нация.
  • 9 знаещ

    19 10 Отговор
    Ниско ниво на тестостерона и високо на естрогените.Ядат много соя и това е една от причините.Забележете колко малко са окосмени лицата на мъжете.Жените навлизат в пубертета още на 11-12г.а мъжете-малко преди да отидат в казарма.Затова жените са доста еб..иви,а мъжете големи мераклии с малки възможности.Въобще,на жълтичките в главата им -само афродизиаци.
  • 10 Метгонтан

    12 4 Отговор
    А така , задавайте си въпроси и си отговаряйте сами . Ако искате и да се ъпгрейднете си четете статийките сами
  • 11 Манаф чиев

    10 4 Отговор
    Ами като чета и в япония май само че.....ии като у нас.само не знам откъде се мътят толкова много като не са по секса
  • 12 Клоьо

    8 4 Отговор

    До коментар #3 от "Тестостерон":

    Не искаш ли и Цецка цачева
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.