Last news in Fakti

25 Януари, 2019 15:38 4 863 18

Лигавите наследници на китайските богаташи тънат в лукс (СНИМКИ)

  • китай-
  • китайци-
  • лукс-
  • пари-
  • богатство

Как живеят децата на богатите китайци

Видно за всеки е как през последните няколко десетилетия Китай е достигнал до главозамайващи височини в икономиката. Всичко това несъмнено не би могло да не засегне благосъстоянието на китайското население. Както показват рейтингите и статистиките, именно Китай сега заема едно от водещите места по отношение на броя на милиардерите, а техните наследници отдавна са престанали да бъдат в сянката на успеха на родителите си. За жалост, те уверено продължават да тероризират останалата част от „земното“ китайско население.

„Фьордаи“ или „издънки от второ поколение“ - така китайците наричат ​​наследниците на най-богатите хора в страната. Всички тези млади мъже и жени отдавна представляват една голяма социална група, която стои изолирана. От една страна тя генерира много недоволство и клюки около себе си, а от друга страна е логичното бъдеще на КНР.

Фьордаи не са свикнали да се лишават от ​​нищо, смучат парите на родителите си и всичките им приключения и емоции са щедро описани в социалните мрежи. Нито един месец не минава без нови горещи новини в медиите за пореден наследник, който публично изгаря пари, а след това организира състезания със спортни коли на оживен път. Ясно е, че за трудолюбивите хора от Китайската народна република, които не са разглезени от такъв лукс, този стил на живот е досада, защото не прилича на обикновения начин на живот в страната и по-скоро припомня на преекспонирана западна реалност.

Трябва да се отбележи също, че общественото мнение не е на страната на богатите глезеници. Дори самият президент Си Дзинпин говори отрицателно относно „златната младеж“, като ги приканва да мислят за истинския произход на тяхното благосъстояние и в същото време за елементарното приличие в обществото. Самите галеници на съдбата, изглежда, не са особено развълнувани от това. Много от тях абсолютно не се интересуват от бизнеса, в който се занимават техните родители и нямат никакво намерение да работят в бъдеще за по-нататъшното му развитие. Най-често родителите им се занимават с тежка индустрия и недвижими имоти.

Основното хоби на Фьордаи днес е т.нар. "Ангелски инвестиции", т.е. инвестиции в областта на модерните технологии в Силиконовата долина. Ясно е, че такива сделки се смятат за една от най-рисковите и в половината от случаите не носят никакви резултати, но „златната младеж” е твърдо убедена, че зад тях е цялото бъдеще, защото само за последната година тези инвестиции възлизат на повече от 500 милиарда долара. Много Фьордаи се оплакват, че постоянно чувстват натиска на обществото и неговата омраза към тях, така че се опитват да не ходят на места, където се събират "обикновените" хора. Може би затова около 70% от „златните младежи” имат различно гражданство, учат в чужбина и не искат да се завърнат в родината си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 По какво

    23 6 Отговор
    Ще познаете че китайките се бръснат ? Липсата на пърхот по обувките им 😀😀😀
  • 2 само питам

    75 2 Отговор
    С този ръст на икономиката в Китай поне е нормално да има и богаташи. Но с нулевата икономика в България, не знам от къде никнат нашите чорбаджии милионери?

    Коментиран от #6

  • 3 Емил

    16 12 Отговор
    Ето защо ЕС е велик! Всички стоки за които си заслужава да си дадеш парите са европейски - за справка - виж горните снимки! Няма американско, няма китайско или корейско, за руско - изобщо не става дума!

    Коментиран от #5, #8

  • 4 12345

    7 0 Отговор
    Киф Лин Гао
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 гост

    25 2 Отговор

    До коментар #2 от "само питам":

    Всеки знае от къде. Хора от властта притежават хотели и заведения, карат луксозни коли и нищо не се води на тях, а на жена им, децата им или някой роднина. В една развита страна няма как министър да ползва жилище без пари и то от някой, който е напълно непознат. У нас може. В чужбина след скадал и издънка министър подава оставка, а у нас Московски не подаде заради неумишленото убийство на детето си, но подаде заради друг инцидент. Това е гавра с морала. Високите им заплати са базирани на отговрност, морал и етика, а у нашите няма нищо подобно. А покрай тези видни личности колко невидими и непознати такива съществуват и се развиват, никой не знае, но е факт, че лукса и заможните ти вадят очите навсякъде, а в същото време натискат масово хората да работят за по 600-800лв. Това е съвременно робовладелство дирижирано от държавата. В Китай бащата на кифлата е отчел милиони оборот и оттам милион печалба, а у нас бащата се води на минимална заплата, ама кифлата кара Х6 и никой не пита как става така? Ама само у нас става.
  • 7 Справедлив

    33 0 Отговор
    Децата на китайските богаташи живеят както другите деца на другите богаташи-едно и също е навсякъде по света. Така живеят богатите пубери и в Африка и в Европа и в САЩ и в Русия...и т.н...

    Коментиран от #17

  • 8 Бастуне

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "Емил":

    На всички западни фирми производството им е в Китай! Шанел, Диор, Ив Сен Лоран не правят изключение! Мебели Мартинели фабриката е в провинция Гуанджо 1700$ комплектите!

    Коментиран от #12

  • 9 Инкогнито

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "El comediante":

    То защто са много популярни тези дървета затова основно се търсят в САЩ!,, Епъл" колко компа. продадоха извън САЩ?
  • 10 ГосТ

    6 5 Отговор
    Дам, разликата между Китай и Япония. Трябваше да ги възпитат малко от малко япончетата. Пример за това че историята не е всичко. Разбира се, без история не може,но и Япония има. Доста по простовати са китайците...
  • 11 Бай хой

    14 2 Отговор
    А на тиквата тиквенцата тоже тънат в лукс в лос анжелис въпреки беднотията до която е докарал Българския народ.
  • 12 Емил

    6 8 Отговор

    До коментар #8 от "Бастуне":

    Може да е в Китай, но е измислено и контролирано от ЕС!
  • 13 Гост

    11 0 Отговор
    Типично за всички разглезени мамини синчета и дъщери на богаташи по света! Въздух под налягане и "ти знаеш ли кои са ми родителите"! Отврат! Поне да не парадират с парите, изкарани с труд от техните родители! А обикновените китайци работят като къртове, за да имат тия да разхищават и не им е пукнала плешка през живота и не ги е гонил началник! Я да им спре кранчето, пък да ги видим ще горят ли пари и ще се правят ли на тежкари! А и унищожаването на пари е държавно престъпление!!!

    Коментиран от #14

  • 14 ГосТ

    11 3 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Това имам предвид,за разликата между двата азиатки гиганта. Това ме потресе в Пекин, огромната социална разлика-отрудени и невзрачни хора и панелки,контрастиращи на излишен лукс. И това се забелязва веднага. В Токио такова нещо няма. И не само в Токио, въпрос на възпитание и ценности. Затова се дивя на тези, които говорят за някъв социализъм и ценности в Китай и Русия. Всъщност тези хора май са почитатели на диктатурата и олигархията и се надяват да се домогнат някой ден до баницата с ходатайства и мизерии.

    Коментиран от #18

  • 15 Batushka

    13 0 Отговор
    Онъз уфцъ дет гори председателя Мао ходи по много тънък лед...
  • 16 НАТО ВЕЦ

    7 0 Отговор
    Когато дойде момента, АК "изравнява" всички.
  • 17 Бесен Язовец

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Справедлив":

    Съвершенно вярно, в Русия дори са им лепнали нещо като прякор, викат им, мажори !
  • 18 Реалист

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "ГосТ":

    Много точен коментар!