Last news in Fakti

22 Февруари, 2019 18:14 8 071 14

Българи посочиха плюсовете и минусите на круизните лайнери

  • круиз-
  • лайнери-
  • круизни кораби-
  • плюсове и минуси-
  • пътуване-
  • българи

Круизните кораби са най-явният пример за това, как едно пътуване може само по себе си да се превърне в дестинация и уникално изживяване

Българи посочиха плюсовете и минусите на круизните лайнери - 1
Снимка: Shutterstock

Планирате пътуване с круизен кораб и не може да се ориентирате? В момента действително има всякакви оферти и е трудно да се разбере коя от тях е най-добрата.

Ето какво коментират в различни форуми българи, които вече са преживели подобно пътуване:

Преди няколко години бяхме на круиз за 10 дена с маршрут — Барселона-Генуа-Малага-Лисабон-Казабланка-Барселона.

Беше страхотно преживяване. Фирмата е италианската MSC. Корабът май беше Poesia. Страхотни са, корабът беше прекрасен, имаше страхотни театрални постановки всеки ден, галавечери. Храната беше чудесна и разнообразна. Ние бяхме във вътрешна каюта, за да спестим пари. Но си беше приятно. Друсането на кораба е минимално и ти прави впечатление само първите няколко часа. Намерихме и страхотни приятели на круиза. Единственият минус е, че беше пълно с пенсионери — немци, британци и прочее. Но то навсякъде по света е вече пълно с пенсионери, те са най-големите пътешественици и хората с пари, така че не е много изненадващо. Това е нещо, което поне веднъж в живота трябва да се изживее.

Българи посочиха плюсовете и минусите на круизните лайнери
Снимка: Shutterstock

На круиза няма клатене, освен, ако няма силно вълнение.

Ние бяхме ма етаж 6, на ниво рецепция, там по принцип е най-спокойно при вълнение. На първия ни круиз случихме вълнение от 9 бала, което е много силно, максимумът е 10 бала, на кораба се усещаше доста напрежение, персоналът летеше напред — назад, съобщаваха разни неща непрекъснато, всички от високите етажи, ВИП каютите слязоха на нашия етаж и спаха в лобито на рецепцията цяла нощ, вълните стигаха до 6 етаж на кораба, беше изцяло под водата. На последния етаж не можеше да се седи прав изобщо, но на нас нищо ни нямаше, не ни е ставало лошо въобще, беше си страховито, но пък беше и приключенско. Та най-добре около средата на кораба, ниво рецепция, 5-6 етаж, хем и са по-евтини там.

Много хубаво се спи във вътрешните кабини.

Не забравяйте, че цял ден ще се мотаете насам-натам и в кабините само се спи и си супер изтощен. Туристите с терасите имаха всичките морска болест. Ако ви се прииска тераса има много палуби, кафенета и т.н. Клатене няма, но не ви препоръчвам да тренирате във фитнеса — там наистина ми стана лошо. Иначе тенис на корт на върха на кораба е страхотно, както и тенис на маса.

Българи посочиха плюсовете и минусите на круизните лайнери
Снимка: Shutterstock

Много луксозно пътуване с всички невероятни екстри, за които можете да се сетите.

Бяхме на круиз до Южните Кариби и Панамския канал през април 2017. Корабът беше на NCL. Каютата ни беше вътрешна, без прозорец, но не ни беше потискащо, защото реално там само се нощува, а е по-евтино. Предлагат се пакети за алкохолни или безалкохолни напитки и коктейли, които могат да се ползват от Вас и близките до Вас хора и си струва да се платят. Това се прави с настаняването на кораба още първия ден. Екскурзиите от кораба са добри, но доста скъпи. Ние си взимахме такси от пристанищата и обикаляхме забележителностите на половин цена. Предварително си уговаряте маршрута, времетраенето и цената и плащате накрая.

Българи посочиха плюсовете и минусите на круизните лайнери
Снимка: Shutterstock


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чиче

    45 4 Отговор
    А пенсионерите у нас кога ще го изживеят

    Коментиран от #2, #4, #12

  • 2 Червената шайка-терористи.

    30 17 Отговор

    До коментар #1 от "чиче":

    Попитай БеСеПедерастите. Те окрадоха и парите за пенсии на народа.
  • 3 мда

    12 2 Отговор
    Да вметна само, че в стая с гледка и балкон е още по-яко, особено на последните етажи. Преживяването си струва!
  • 4 Дядо

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "чиче":

    Когато цъфнат налъмите .
  • 5 Сънчо

    15 2 Отговор
    Ако искате да знаете плюсовете и минусите на круизните лайнери, питайте ..... българите. Ползват ги по често и от градския транспорт. Видите ли такъв лайнер, 88.5% от пасажерите са българи.
  • 6 Ганю Ганев

    8 1 Отговор
    Само да вметна, че това е някво си лично мнение.

    Коментиран от #8

  • 7 Шарко

    14 2 Отговор
    Интересно, отишъл баро на.... Много луксозно пътуване с всички невероятни екстри, за които можете да се сетите..... и между другото успял да спести от разходките
  • 8 Анонимен

    5 4 Отговор

    До коментар #6 от "Ганю Ганев":

    Да добавя - мнение на някакви шматки. Били преди само десет дена на круиз и не са сигурни как се казва лайнерът.
  • 9 Гост

    3 3 Отговор
    Дългите круизи са скучни, а и опасността да плъзне легионела е голяма.

    Коментиран от #11

  • 10 Диди

    6 2 Отговор
    И аз бях на такъв кораб , изтърках 8 стирки .
  • 11 Капитан

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Ти нещо не си в час какво е легионела и от къде идва водата на кораба...
  • 12 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "чиче":

    Като умрат отиват направо на карибите муахахахахахах тои тиквата затова купи острова че всички да се преселят душевно там като ги умори и окраде муахахахахха
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Шофьор

    2 1 Отговор
    Круизен лайнер, ако влезе в над 4-5 бала вълна, знаете ли какво ще стане с капитана,и изобщо със старши комсъстава? Пробвайте да убедите капитана да влезе...